Tidligere hunder

Tidligere hunder

ØTAGLØTTENS SONGA

Østagløttens Songa (Jutevatnets Radar-Derna). En overskuddshund i superklassen. Hun ga , som sin halvsøster (Rosa) , også inn i historien , med et betydelig bidrag for norsk pointer avl og Østagløtten . Hun er mor til 4 topphunder . Østagløttens Comba, Janka, Niska og Albin. 

NUCH ØSTAGLØTTENS ROSA MONTANA

En tispe som går inn i historiebøkene, for sitt kull med NJCH Jutevatnets Makker. Hennes gemytt, jaktlyst og flotte stil, var en nytelse. På første start fikk hun 1AK , men jeg ødela vk apporten uka, etter før start i NM. Denne lot seg ikke rette, men ved felling, var hun en glimrende appotør.

En pointer, som jaktet helt til det siste som 12 åring, med en super helse helt til det siste.

DERNA

Vår importerte italienske avlstispe. I 2 kull har hun 5 jaktpremierte avkom. Hvorav 2 utstillingschampioner, 2VK-hunder, en med casit. Hittil 4 forskjellige med 1UK. Vinner av Forus Open. En kom helt til finalen i Norsk Derby, En annen i finalen i Rjukan grand prix og 2 andre i Forus Open finale! Siste ord er ikke sagt for noen av disse avkommene.

NUCH ØSTAGLØTTENS HUGÅ

NUCH Østagløttens Hugå (NUCH Tolga- NUCH Drevians Buck) 3+uk m/hp 3pl svensk derby, 2pl Forus Open,  1Ak, 2Vk og deltaker på pointerlaget NM.lavland og deltatt i VM. 1 kull med  vår italienske Derna. Nå bor han igjen hos Tom Hardeland

NUCH Setpoints Lensmann

Setpoints Lensmann er etter 3 ganger nm-vinner Vestfjorddalens Famous og nordisk-vinner Danny. I mine øyne var han nesten den komplette fuglehund. Lensmann hadde super gemytt og personlighet. Han var meget behaglig å ha i hus. Jeg husker med glede hvor han  gikk knallhardt inn, og spikret fugl. Søkmessig var naturlig tett revierende, som resulterte i klassesøk, som 2-åring. Han store svakhet, var all støyen i bånd på jaktprøve. Dessverre døde han alt for tidlig. pga. flere uheldige omstendigheter.     Han fikk 2 kull, med 2 avkom som har gjordt det meget bra på jaktprøve og utstilling. Nylannes Solo 1uk og nr.2 i svensk fjellderby og ble vk-hund og Tolga med en lang seiersrekke med 5 første vk som beste.

Østagløttens Gulle

Gulle er linjeavlet på Drevjans Lux, far til Famous. Jamtens Lix og Hugå er på stamtre hele 6 ganger, og deres mor, Jamtens Songa 8 ganger og Edo del Bocia 9 ganger. Hun er meget rask og har en sterk og utholdene motor, og reiser djervt fra alle hold på kommando. I mine øyne kunne hun finne litt mer fugl, som sine søsken. Hun hadde ikke de ønskede kvalitetene som en avltispe må ha.

Mester Leo

 Mester Leo er etter derbyvinner  og dobbel ch Vinsterfjellets Bobby og Skauliens Senta. Leo Hadde alle kvaliteter som fuglehund skal ha, bortsett fra helse, der fikk han påvist en arvlig sykdom, som het system lupus. Denne sykdommen er meget sjelden. Jeg gjorde en del etterforskning rundt dette , og fant 3 tilfeller med samme sykdom, alle  hadde en fellesnevner i en halv-amrikaner.Mester Leo fikk 2uk (manglet reis) med avrevet korsbånd. Han fikk påsydd et nytt korsbånd og fikk 1ak  som 2-åring, samme år begynte han å rapportere. Han døde alt for tidlig.

INTNUCH Aspelunds Tikka

Aspelunden Tikka er etter den meget gode avlshannhunden Jotuns Kim og Aeris jb ampi.  Tikka var en meget vakker tispe,  og en fantastisk god jeger og viltfinner. Hun hadde et kjempe gemytt som vi ikke ser for ofte, på dagens gordon.Hun hadde en ufattlig god jaktprøve statestikk, med hele 19 jaktpremier på 22 starter. Hun fikk 2 kull med den skotske importen Index Dipper of Grafnant.  

Altegeinos Ulli

Altegeinos Ulli er etter Håkerløkkens Straight Flush og Altegeinos Spotti.  Ulli ble innkjøpt, for å ha en annen blodslinje i kennelen.  Ulli en meget behagelig hund med stor kapasitet.  Det var meningen å bruke Ulli på Østagløttens Farris, men han falt gjennom som avlshund. Jeg brukte henner på Loke i et forsøk på egenskapsavl. Her fikk jeg mange svar på at slike, forsøk kommer aldri på og gjøres igjen. Vi skulle brukt buck.

Huldreveiens Astro

Astro er etter sm-vinner skog Huldreveiens Poco-Line og sm-vinner fjell Black Luckys Pontus. Astro var en meget god søker, topp helse men jeg hadde ønsket bedre viltfinner evne, både på jakt og prøve. Han ble vk-hund som 4-åring. Han fikk et langt liv som jakthund.

NUCH Drevjans Buck

Drevjans Buck er sønn av svensk dobbel ch,svensk derby vinner og gullpokalvinner Viarps Birk og mor Drevjans Livia, søstra til Buck, Drevjans Belle er også svensk derbylvinner. Far til Livia er Drevjans Lux som også er gullpokal vinner.   Drevjans Buck ble valgt til Tolga's andre kull, pga. å forsterke sentrallinja vår, med en gjennomavlet morslinje. Lucia og Lux er helsøsken, med Jamtens Lix som far. Broren, Hugå er bestefar til Anse, og oldemor er halvsøsteren Jamtens Rivi. Buck er en overskuddshund som takler alle forhold. Han kanon reiser fugl og har et herlig gemytt. I utgangspunkte står Buck hos oss som jakt og avlhund. Buck måtte avlives senhøstes, etter et meget stygt fall som ikke lot seg reparere.  Han ble NCH og  3vk kval. på NM lavland før han ble skadet. Han skulle blitt mer brukt i avl og jeg gjorde en tabbe og ikke frosset ned sæd.

Østagløttens Farris

Farris er en meget vakker pointer, etter Tolga og Setpoints Acop, linjeavlet på Vestfjorddalens Famous. Farris har ett klassisk søk, med meget god motor. Han er også en meget god viltfinner, men er en alt for dårlig reiser. Han har en mykhet, som viser seg i fuglearbeidene og i utstillingsringen. Farris er mange jegers drøm. Vi står som eiere, men han bor nå, hos pappa Hardeland

Østagløttens Carmen

Østagløttens Carmen (NUCH Tolga-NJCH Setpoints Acop)
Hun var hos oss til hun ble solgt som 2-åring til jeger. En vakker og glimrende jeger men, som sin bror har Carmen en for dårlig reis. Hun fikk 1uk ck hp på utstilling og vant vandrepokalen på norsk pointerklubbs unghundutstilling. 
Vi tok et tøft valg, ettersom hun skulle være den neste avlstispa i Østagløtten.

Østagløttens Tess

Østagløttens Tess (NUCH Tolga-NJCH Setpoints Acop).
En hund jeg fikk tilbake etter en skilsmisse. Tess eide jeg i ca. 5mnd. Hun var veldig understimulert og fullstendig udressert. Jeg dresserte og lærte henner apport og hun  ble solgt. Tess fikk 1uk og ck på utstilling. Senere tok hun en 2uk på jaktprøve med ny eier. Tess har 1stk. valpekull med Black Lucys Cantona.
En storsøker med bra viltfinnerevne.

NUCH TOLGA

NUCH Tolga, vår stammor for pointere i Østagløtten. En meget vakker tispe og særdeles god jakthund. Hun ødla sin høyre albue etter hun satt seg fast i piggtrådgjerdet som 4,5åring. Vi avsluttet hennes prøvekarriere 1 år senere, da forkalkningene ble synlige. Hun fikk 2stk 1UK. nr.2 i Forus Open. 5stk. 1VK og med 38 jaktchampion poeng. Etter dagens regler hadde hun, også vært NJCH. Hun har levd et liv som jakthund og familimedlem helt til sine siste dager.

Del denne siden