NY PARRING 2022 ! ØSTAGLØTTENS HILMA OG ØSTAGLØTTENS COMBA?

Etter flere utparringer, går vi nå inn igjen på hovedlinja til Østagløtten. Vi har valgt å bruke Hilma på Comba. Der får vi en innavlsprosent på 10. Forrige gang vi brukte Comba var vi nær 25% direkte på Luba. Det ble tydligvis litt for mye, men veldig nær, alle det kvaliteter vi ønsket . Vi bevarte både helse og gemytt i den stramme kombinasjonen. Jeg håper og tror at vi treffer , blink med en litt slakkere innavlsgrad . Skal bli spennede å se om jeg treffer på mine analyser og tanker🙂.  Pga. flere seleksjoner etter nye avlstisper etter Luba, ønsker jeg nå en fortgang i ny generasjoner i stamtre til kennel Østagløtten. Hilma har de høyeste ønskede kvaliteter, som vi ønsker, videre i vår tispelinje. Hun er ung og upremiert, men på sikt blir hun startet på jaktprøve.

I min tid som oppdretter, har jeg brukt og bestemt hanhunder uten jaktpremier, ofte i lang tid før de, i hele tatt er klar for jaktprøver. De fleste har blitt svært kjente og meriterte i ettertid. I dette tilfellet, er det vår tispe, som er i den katorigi.

LUBA ER AVSLUTTET SOM AVLSTISPE! ETTER 3 KULL

Etter tøff selekskjon, vi fikk til slutt, de høyt ønskede kvaliteter i ungtispene Holga og Hilma,i det siste kullet som skal videreføre , de neste generasjonene i Østagløtten. Selv etter stort ønske og etterspørsel om valp fra Luba, så valgte vi, og avslutte hennes avls karriere. Kvalitet går foran kvantitet!

LUBA BLE PARRET MED DAG DEL NOCINO, 4 VALPER

NUCHNJCH Østagløttens Luba skulle parres med Mose del Sargiadae til vinterne 2020. Vi har fått den ære og bekreftelse på , at vi fikk bruke Mose. Dette er ikke « en hvem som helst» pointer, men derimot, den beste avlshannen og svært høyt meriterte pointeren i europa. 

Dette er et «høydepunkt « i vårt avlsarbeid for Østagløtten! Det kommer til å kreves en god del, logistikk, men spennede arbeid . 

Hvorfor bruker jeg han? Jo, det er så enkelt, han er den beste! Avkommene hans ,dominerer jaktprøvene. Han gir jaktlyst, reviering, viltfinnerevne og flotte hunder, dessuten har har ganske lik stamtavle med Yunix, men litt strammere linje. Jeg ser allerede på valpene til Luba, som idag er 5-6mnd , at de står godt mot disse linjene. 

I 2003 parret vi vår Italienske pointertispe og fikk, en enorm helse gevinst og høy jaktlyst og av og på hunder i konkurranse . Dette er jeg svært opptatt av og vil fortsatt , ha i mine linjer.  

Avlyst pga, etter å ha jobbet intenst med npk, fkf og nkk for å løse regel endring , for å registrere valper uten far med kjent HD. Dette er forstsatt under behandling . Dette problemer fikk jeg med flere spennede kandidater i Europa . Og så kom coronaen......

Dag del Nocino ble et valg, som også er svært spennede. Hans far Ranger del Sagiadae , er helbror til Rodeo som er far til vår forrige parring ifjor. Vi var nede og så på denne ungehunden, bidro med HD rønking.m.m. Gemytt, fart, stil og fuglebehandling , var i overkant, av det vi kunne forvente av denne ungehunden.  

ØSTAGLØTTENS LUBA FIKK 12 VALPER MED SOLID GOLDS YUNIX !

Nok en gang går vi for systemavl, dvs. linjeavl. Men hunden må ha de ønskede egenskapene, som jeg vil ha i blodet på Østagløttens pointerene. Yunix har disse egenskapene som er svært viktige og ikke minst arvbare. Påny forventer jeg en helsemessig gevinst. Takket være nøyaktighet, fremstår, hovedlinjen til Østagløtten , uten lyd i bånd på jaktprøve, høy jaktlyst og reviering, fuglbehandling av beste merke, flotte og velvinklede pointere

Med å bruke av ærlighet,kunnskap, avlssystem og ren enkel genetikk, får man framgang  i sitt blod.

Del denne siden