ØSTAGLØTTENS REIST TIL SERBIA!

Østagløttens Songa og Lely har reist til Serbia. Her får de tilgang til masse trening og erfaring på vill rapphøns. Det skal være enorme mengder av vill rapphøns. Flere med Østagløttensblod skal være med. Det er Kleivskogens Rebell og Max. De som viser seg til å ha opptimal stil etter europeisk målestokk for muligens prøvd seg på noen jaktprøvestarter. Vi kan ikke annet enn å ønske lykke til og håpe at reisen blir vellykket. Moro er det i hverfall!!

Østagløttens med hygglig stil og aksjon!

FLOTTE VALPER. Se valper

3 OG EN HALV UKE.

Snart 4 uker og alt er bare fryd og gammen!!

HD-A PÅ ØSTAGLØTTENS MISS ZIVA

VALPENE 6 DAGER

Alt vel og utviklingen på vekt og kropp er meget god.

SOLID VEKTØKNING FØRSTE DØGN.

Samtlige valper hadde vektøkning på 80g til 115g første døgn. Dette er meget bra og viser oss at tilstanden til valpene er meget god. 🙂

Vil du være med og dele en visjon og masse glede og bli en del av avlsframgangen til kennel Østagløtten, så er 3 valper ledig til salgs. Råd og veilednig er en selvfølge.

KOM Å SE PÅ FLOTTE POINTERE OM NOEN UKER🙃

Her ser vi en Østagløttenpointer som har både kropp og jaktlyst med seg. Han heter Østagløttens Barass. Her med undertegnende som handler.

VELYKKET FØDSEL! 10 VALPER

Dette tar sin tid.  Vi aventer om muligens enda en valp kan se dagens lys🙂
Hele fødselen har forløpt normalt. Hun fikk 3 valper med rompa først, som nok forsinket hele valpingen.

Mor og de 10 ungene. Det ble 6 tisper og 4 hanner. Alle lytefrie

SISTE: 10 VALPER ER FØDT. kl 0825

Vi er stadig i utblokkingstadiet. Rosa er er litt urolig, men alt forløper normalt.Og da er fødselen igang. 1535.  Det kom en liten Makker på 370 gram. Han var veldig lik pappaens sin . Meget pigg. Nok en valp har sett verden.. Det ble ei tispe på 420g. En gutt på 390g. Og enda en jente på 410g. Nå går det fortere mellom vær fødsel. Og kl 1045 kom det ei jente på 320g og nok en gutt på 410. kl 2310. hittil er det blitt 6 stk, som nå har blitt til 8, begge jenter.. Nok ei jente på 420g.  Nå er det 9. Vi forventer en til og det ble den flott hanne!!

Østagløttens Rosa M forventer å få masse valper iløpet av dagen. 24jan. her ser lille Makker

ET NYTT SPENNENDE ÅR FOR ØSTAGLØTTEN

Et nytt år ligger foran oss. Vi kan ikke annet enn å ønske alle valpeeiere og kjøpere et spennende år. Om noen få uker ligger et nytt Østagløttens kull i valpekassa. Her blir det nye kvalitets pointere født. Vi beholder ei tispe denne kombinasjonen.

Vi håper at Østagløtten avkom kan bli, til en ny JCH iløpet av vinteren.

Alle de håpefulle unghundene skal forsette sine framganger fra ifjor. Mange spennede starter. Deriblandt 3 Østagløttens til start i Dansk Derby 14-15mars. Et ekstra øye og med enn viss forventning skal vi følge Østagløttens Barrass. Han kan bli en framtidig avlhann for oss.

Vi følger med spenning med NUCH Østagløttens Ribots og Obelixs avkom videre i deres utvikling. Her håper vi på å finne nye pointere som kan brukes tilbake på våre linjer.

Kleivskogens Rebell en kar med Østagløttens blod. Mange god ord er blitt sagt om den gutten, fra mange hold. Det er nettopp levert valper etter samme kombinasjon. De har trua...

GODT NYTTÅR FRA KENNEL ØSTAGLØTTEN

Far og sønn

DET BLIR VALPER!!

Vi har registrert liv i maven til Rosa. Og det tyder på at det kan bli mange pointervalper😀

OPPSUMMERING AV ÅRET 2012.

Vi kan se tilbake på året 2012 som meget fremgangsrikt for kennelen. Vi har vist fram nye generasjoner med Østagløttenspointere. Det har også kommet fram nye og spennede pointere med bruk av Østagløttensblod  fra andre oppdrettere.  Vi kan begynne å se en viss type like individer fra fra ledd bakover i Østagløtten. Fra neste kull begynner en stadfestelse  av blod,med en strammere linjeavl. Vi ser at pointeren har bra framgang, og flere kennler kommer med gode kull. Dette gir et godt fundament for videre avl i årene framover. God jul til alle valpeeiere og venner.

Valper i vente i slutten av januar 2013.

ØSTAGLØTTENS BARRAS fikk CERT OG RES CASIB.

Østagløttens Barras stilles ut på verdensutstillingen i Stockholm  neste helg. Vi ønsker ekvipasjen lykke til på turen.

Barass ble 2 beste hanhund,😉 men fikk det viktigste med seg hjem. 😀
Gratulerer til eiere og de flinke og ivrige unge handler damene🙂

PARRING IDAG 26/11-2012

Endelig er parringen utført på Rosa og Makker. Det ble en flott parring. 😀

Makker utførte sine plikter, uten store sprell og stress. Han viser oss at han har hode på plass🤩 Vi kommer til å foreta flere runder med parringer for å være sikker.

Det forventes mange valper. Hun fikk 13 valper ved forrige parring😮

Jutevatnets Makker og NUCH Østagløttens Rosa Montana i parring.

ØSTAGLØTTENS BARRAS FIKK EXELENT OG CK

Østagløttens Barras var på Lillestrøm på Norsk kennelklubbs storutstilling. Barras startet i brukshundklasse. Det var 8 hanner som fikk exelent. Han fikk exelent og ck 😀 Ikke dårlig.. Han går i uk helt til våren.

Østagløttens Barras i stand på vinterrype forrige vinter.

LIKE FØR!!

🙂 Vi har nå, testet Makker og Rosa i sammen. Det virker som vi nærmer oss parring, iløpet av helga. 

NUCH ØSTAGLØTTENS ROSA MONTANA.

ØSTAGLØTTENS PROFF VANT UNGHUNDKLASSEN!

Østagløttens Proff til Kjell Ivar Andresen vant  klubbmesterskapet i unghundklassen i regi av Buskerud jff. Klubbmesterskapet var i helga lagt til Saffle.
Gratulerer til Proffen og Kjell Ivar.🙂

2 ivrige gamle travere. (Finn og Miss Ziva og Kjell Ivar og Proffen) med sine ungpointere fra østagløtten.

ØSTAGLØTTENS STARTER PÅ PRØVE I SERBIA!

Østagløttens Lely reiser 1 februar, nedover i Europa i nesten 2 måneder og kommer til prøvestart i Sebia😀 Flott tiltak av eier Andre!! Vi har sett at Lely og hennes kullsøsken har både fart og stil. Andre ønsker og teste Lely på de europeiske prøvene. Vi ønsker dem all lykke på turen🙂

ØSTAGLØTTENS ROSA MONTANA HAR FÅTT LØPETID!

Fart og stil er iorden på Østagløttens Rosa M

Hvorfor bruke Makker?

Det begynner å nærme seg parring mellom NUCH Østagløttens Rosa Montana og Jutevatnets Makker.
Etter  en tidligere utført plan og samarbeid med Ole Frøland, ble Makker sin kombinasjon uført. Det medførte at stamlinja til Jutevatnet ble stadfestet og Østagløtten fikk en parringspartner, som var linjet tilbake med en gjennomavlet pointer med Drevjans Lux blod.  Stamlinja til Østagløttens samsvarer med Makkers linje. Rosa's morslinje som er hel italiensk får vi den blodsfornyelsen som skal til for å beholde helse og kvalitet. Vi har utført parrring mellom hel italienske Derna (Rosa's mor og NJCH Jutevatnets Radar). Vi kan i dag se med tilfredshet at disse linjer passer sammen meget bra! Denne kombinasjonen, skal inn i senere generasjoner i Østagløttens linjer. Med denne parringen på Makker og Rosa's forrige gode kull med Lytingfjellets Trym, har vi 2 forskjellige valg muligheter på Østagløttens linjer for senere systemavl. Makkers anetavle er spekket med særdeles gode nedarvere og mange vinnerhunder ligger på disse linjene. Makker er en vinnerhund og min forventning, er at han skal avle høyt over gjennomsnittet. Det vil si på høyde, med sin onkel/bestefar (Radar) som overgår de  fleste. Med Rosa's kvaliteter og utavlseffekt og Makker's tette linje, ser jeg for meg et meget godt kull med kvalitetspointere. Måten vi avler på er helt i tråd med de gamle pointerkennelene utførte, for å lage nye generasjoner med gode hunder. Stor kunnskap til rasen, langsiktighet og ærlighet mener vi er nøkkelen til å lykkes.   Se egen side for stamtavle 2013.                         

Jutevatnets Makker En solid viltfinner og fuglebehandler!!

ØSTAGLØTTENS ALBA BLE KLUBBMESTER I UK I POINTERKLUBBEN O/A

I kvalifiseringa fikk Alba et godkjent fuglearbeid med veldig godt søk som eneste ukhund i sitt parti. I finalen fulgte  Alba opp med 2 komplette arbeider og søk med særdeles  god fokus og en meget verdig vinner🙂

Østagløttens Alba til høyre med de ovrige premiete

INGEN PREMIE TIL ØSTAGLØTTENS I FINALEN PÅ FORUS OPEN !!

1 UK til  Østagløttens Songa og Miss Ziva og Fairytale på søk. Alle viste seg fram som solide søkere😀😀😀 Vi gratulerer og venter spent på morgendagen🙂

Etter gnistrende søk av Østagløttens Songa gjennom hele dagen, ble det ingen stand og premie. Fariytale gikk også særdeles godt, men fikk noen sjansjer på rugde og mislykkes.😉 Miss Ziva ble kastet ut tidlig pga søk og litt fokus på bekkasin. Ja,ja takk til valpekjøperene for å ta den lange turen til Stavanger.

Østagløttens Songa eier Tom Hardeland

ØSTAGLØTTENS FAIRYTALE VANT SVENSKE MATCHEN!

Hvert år er det en årlig match mellom Østfold fuglehundklubb og Vest svenska fågelhundklubb. I år var det 40 års jubileum.
Det blir stilt 2 uk og 4 vk hunder fra hvert lag og det blir kåret vinner både i klassene og sammenlagt. I UK stillte Østfold med 2 fra Østagløtten, henholdvis Østagløtten Fairytale og Østagløttens Miss Ziva. 

I UK vant Østagløttens Fairytale med 2 flotte fuglearbeider med reis og komlett i ro og en oppvisning i stil, fart og søk som selv svenskene lot seg imponere😮 Hun ble nr. 3 sammenlagt av alle hundene. Iflg. Knut Tore var det pga. han ikke lot skytterne felle. Fariytale mistet de nødvendige poeng som kunne gjort henner til vinner.😉 Eier hadde sine grunner... neste uke er det Forus open😀

Østagløttens Miss Ziva til Finn hadde ikke dagen pga trøbbel med maven. Ja,ja alt ordner seg og hun ble friskere dagen etter iflg. eier. 

Som oppdretter er det gledelig  med  også sånne uoffisielle prøver, hvorpå man viser hverandre nye generasjoner med fuglehunder og skaper kontakter over landegrensene. Takk og stor grattis til Fairytale og Knut Tore.. 

En stor pokal og en glad eier.

2 AK PÅ 1 START FOR SOL.

Det ble 2AK på Sol på Mjøsprøven idag på hennes første prøvestart. Gratulerer, Åge Willy!!😀 Sol er avkom etter Østagløttens Obelix og Giga. Hennes bror fikk tidligere i høst VK-biletten. Åge Willy kjøpte Sol for kun 3 måneder siden. Ikke dårlig... Ps. Han ble avsluttet med 2 premie pga. manglende apportbevis.

SOL

3 STK ØSTAGLØTTENS TIL START PÅ FORUS OPEN.

NUCH TOLGA er oldemor til avkom som skal starte i Forus open. Hun er den første av 3 genrasjoner som er plassert med en 2pl, mens sønnen NUCH Østagløttens Hugå kopierte 2plassen, og deretter vant barnebarnet NUCH Østagløttens Ribot.

IMPONERENDE DEBUT OG 1UK TIL ØSTAGLØTTENS MISS ZIVA.

Østagløttens Miss Ziva fikk en meget velfortjent 1UK med 3 kanon arbeider og søk av beste merke. Vi gratulerer med ovasjoner til Finn og Ziva. Vi gleder oss til forsettelsen🙂 Med denne premien er 4 avkom etter Rosa og Trym blitt premiert i høst. Dette lover godt for fremtiden 

Vi fikk mange telefoner og alle stilte seg i rekken og gratulerte og  sendte varmetanker og unte Trana med denne oppturen etter tøffe måneder med sykdom. Dette var virkelig moro!!

En meeeget fornøyd eier og sin pointer.
(Østagløttens Miss Ziva og Finn Trana)

ØSTAGLØTTENS FARYTALE MED NOK EN 1UK!

Østagløttens Farytale fikk sin andre 1UK i Østfold. Hun går gnistrende og er i kjempeform. Vi gratulerer til Knut Tore og Farytale med 1 premiene.

ØSTAGLØTTENS ALBA 2UK PÅ VESTFOLD.

Østagløttens Alba fikk en meget fortjent 2UK på Vestfold igår. Kritikk er som følger:

Alba er en intens jeger som holder høy fart, har flott stil og lett kjapp aksjon. Dekker terrenget godt, men mangler noe dybde i slagene i medvind. Senere viser Alba oss et solid søk dagen ut. Intens stand på stubben. Reiser kontant og presist rapphønskull og er komplett rolig i oppflukt og skudd, utreder. En meget god unghund med et praktfullt fuglearbeid som fortjener 2pr. UK

Noen månder til på baken blir Alba en pointer man liker å hvile øya på😀 i terrenget.

Østagløttens Alba viser oss fuglearbeider med høy kvalitet!!

Premie til Østagløttens Proff og Kjell Ivar.

Østagløttens Proff fikk seg flere fuglearbeider på fasan, men også noen støkker. Han ble avsluttet og fikk seg en 3UK. 🙂

Alba og jeg fikk et terreng uten fugl og hun gikk til øverste premie,helt til hun løp inn i et strømgjerde i andre runde. Hun parkerte og jeg valgte å trekke henner fra videre avprøvelse😉 

Glade gutter. Kjell Ivar og Østagløttens Proff.

ØSTAGLØTTENS FARYTALE I FINALEN PÅ RJUKAN GP

Østagløttens Farytale er klar for Rjukan GP. Etter noen dagers jakt i Skåne, lader hun og Knut Tore opp til nok en spennende jaktprøvestart. Hun er i kjempeform iflg kjent svensk hundemann😀 Vi gleder oss...

Vi tar med oss Østagløttens Alba til Hamar for en ny start på Mjøsprøven til lørdag.

Østagløttens Farytale er i finalen etter en dag med lite fugl, men 1 pointer leder med 3 fuglarb, eier er Sven Tore Kittelsen som eneste hund på lista etter første dag.🙂

En fornøyd eier av Østagløttens Farytale. Knut Tore Dahle

INGEN PREMIE PÅ ØSTAGLØTTENS ALBA.

Østagløttens Alba debuterte på lavland på Østfold idag. Hun gikk til tider meget godt, men i det 50min fikk hun 2 feite sjansjer men sleit litt med lokaliseringa til min store overraskelse😥 Hun har imponert på rapphøns trening....
 Kritikken er som følger: Alba tar umiddelbart tak i terrenget og dekker dette utmerket. Vindbruk,reviering og kontakt er prima. Søksmessig holder hun samme høye nivå hele dagen. Har sine mulgheter men lykkes desverre ikke.

Alba i stand på rapphønskull

2 GANGER 4VK TIL MAKKER PÅ ØSTFOLDPRØVA

Vi gratulerer med 1 VK til Jutevatnets Makker og Christian på Kongsvold i helga. 

Han startet på Østfold og fikk 4 VKkval og fulgte opp med en flott 4VK finale. 😀 Det er gledlig og flott reklame for oss. Makker skal parres med vår Rosa om noen uker.  se parringer.

Jutevatnets Makker i stand på rapphøns

2 UK ØSTAGLØTTENS BARASS

Østagløttens Barass startet på prøve i Ljørdalen på søndag. Han gikk glimmrende og fikk 1 godkjent arbeid uten reis, men hadde 2 arb. med tyvreis. En frekk kar, med andre ord😀 Gratulerer til Stein Ole og Christian.

Østagløttens Barass

1 UK TIL ØSTAGLØTTENS FARYTALE

Gratulerer til Knut Tore og Østagløttens Farytale med en meget sterk 1UK på Tjøllingprøva på søndag. Jeg fikk tilbakemeldinger på Farytale som imponerte både i søk og kvalitets fuglarbeidet. Hun er den 3 i kullet med 1UK. Vi gratulerer😀

Østagløttens Farytale

1 UK TIL ØSTAGLØTTENS SONGA

Østagløttens Songa debuterte på jaktprøve på lørdag i Tjølling. Under vanskelige forhold fikk hun et flott fuglarbeid med djerv reis og et søk som imponerte både dommer og andre deltakere. 😀 Gratulerer så mye..

Østagløttens Songa

ØSTAGLØTTENS LELY I DERBYFINALEN

Østagløttens Lely gikk videre fra derby-kval med 666444.  Med andre ord . Hun gikk fantastisk godt🙂. I semifinalen fulgte hun opp med 1 fuglearbeid, men Andre glemte å skyte. 😉 Hun ble ranket som nr 1 til finalen i norsk derby. KNALLBRA!!! 
I finalen startet Lely med lette bein, men hun var nok litt sliten mellom øra...  Hun hadde tidenes sjansje. Med flott inngang, valgte Lely å vippe opp rypa. 😠 Bedre lederskap og dressur må på plass før neste korsvei.  Gratulerer så mye fra oss. Du har  hatt mange gode opplevelser i helga som du kan ta med videre😀 Du har en kjempe god pointer. Moro at 2 av søskene fikk 1UK i helga. Vi gratulerer igjen.

Østagløttens Lely klart til slipp i ND-finale.

5 ØSTAGLØTTENS TIL START I HELGA.

Vi heier på Østagløttens Lely i morgen som starter i Norsk derby. Iflg. eier så, er hun i meget god form, men er litt usikker på pga. litt inbillt svangerskap den siste uka. 

 Ellers starter Østagløttens Barras på Ljørdalen på søndag etter mange turer på jakt i høst. Han har brukt høsten til perfeksjonere fuglarbeidene sine, som mange av søskene sine var han litt løs i stand.

På Tjøllingprøva starter Østagløttens Proff, Fairytale og debutanten Songa til Tom Hardeland. Ei tispe med super trøkk, som vi håper har landet før start...
 
Østagløttens Hugå varmer opp i AK, før det braker løs før NM-start. Han rappotertes i kjempeform etter overbevisene trening i høst. Han har vært frisk i 5 mnd uten tilbakefall etter igjentagne urinvei infeksjoner de siste årene. 🙂

Første prøvestart på Østagløttens Alba.

I Dalsbygda hadde Østagløttens Alba sin første prøvestart. Hun viste høy intensitet og særdels god bruk av vind, men hun kunne lagt på mer i bredden synes både dommeren og jeg. Vi fikk 60min.  På vårt parti var det veldig lite fugl.  De lå høyt og samlet i en strekning på 150m. Det ble kun 1 hund med premie og få kom i kontakt med rype. Alba var ikke i fugl, men viste oss eksemplarisk oppførsel i bånd. Det er både gledlig og behagelig.  Jeg valgte å stille kun en dag og reiste hjem for å forberede høstens store høydepunkt🙂  Jaktlaget drar med en viss forvetning til terrenget i Vingelen. Jeg kjenner stedet veldig godt siden mange av mine jakter har vært der...

Her ser vi en hytte, i enden av terrenget. Nydelig.... ikkesant?

NY VK-HUND ETTER ØSTAGLØTTENS AVKOM.

Pluto som er etter Østagløttens Obelix (Derna-NUCH Østagløttens Hugå) fikk 1AK i Sirdal i helgen. Gratulerer til Jan, som også er eier av Obelix. 

PLUTO (Giga- Østagløttens Obelix)

Flere Østagløttens til start i helga.

Flere unghunder var til start, henholdvis på Kongsvold og Kjær. De fikk sine stander, men noen klarte ikke holde standen og andre gikk etter. HER MÅ DET TRENES!!!

Rita og Rosa stillte i vk i Bittermarka. De hadde sin mulighet helt på tampen av dagen uten lykkes.

Jeg hadde plass på Kongsvold med Østagløttens Alba, men valgte å trene istede.
Det var lurt, for Alba falt mange ting på plass og hun ble en god fuglhund denne helga🙂 Vi starter på jaktprøve i Dalsbygda med Alba både lørdag og søndag..😮

Østagløttens Lely startet på Kjær og fikk kanon kritikk (666444) igjen....

EXELENT TIL ØSTAGLØTTENS ARI PEKKA

På Ottautstillingen i dag fikk Østagløttens Ari Pekka: Exelent og ck. 😀

Gratulerer til eier Jostein fra en fornøyd oppdretter🙂

ALLE PÅ VENTELISTE!!!!

På Fåvangprøven er det påmeldt 8 starter på østagløttenshunder. Alle kom på venteliste untatt 1 og han er dommer. 😥

Jeg trur ikke på julenissen, så Alba og jeg drar og trener istede... og forbreder oss til start på Nordenfjelskeprøven.

ØSTAGLØTTENS MAJA HD-FRI

Østagløttens Maja fikk HD-fri A. Vi gratulerer eier Rune og ønsker lykke til med trening fram til høstens jaktprøver

Østagløttens Maja

9 ØSTAGLØTTENS PÅMELDT NORSK DERBY.

9 Østagløttens påmeldt norsk derby, 2 i svensk derby og 3 i dansk derby. Det er fasiten etter påmeldingsfristen.

Som oppdretter kan jeg ikke si annet, enn det råder en viss optimisme blandt valpekjøperne. Dette er veldig gledelig🙂 

Vår egen Alba er påmeldt ND.

VIGGO DITLEVSEN 50ÅR.

Vi gratulerer Viggo med 50års dagen.

Viggo og sin Karimor

NY EXELENT TIL ØSTAGLØTTENS KAJA

På Bjåen fikk Østagløttens Kaja nok, en rød sløyfe. Gratulerer!!🙂 Til Helge
Sønnen til Østagløttens Ribot fikk også exelent og vant sin klasse. Han heter Kleivfossens Rebell. En kar som vi har tenkt å bruke i avl om 2 år. Se parringer 2014.

Østagløttens Kaja

EXELENT TIL ØSTAGLØTTENS ZIVA

På Østfoldutstillingen fikk Østagløttens Ziva til Finn Trana en fortjent Exelent. Hun var den eneste av alle pointerene (8) som fikk rød sløyfe.....

En stolt eier med sin Ziva

PENE HUNDER FRA ØSTAGLØTTEN.

La det være sagt utstilling er utstilling, men litt framvisning av Østagløtten, skader ikke.... Unghundfremvisningen er fra lang tid tilbake hatt en framvisning og tradisjon og vise fram  nye generasjoner av pointere.

Vi var så, heldige at 5 valpekjøpere møtte opp og viste fram sine håpefulle. Det ble at alle  5 fikk særdeles lovende 🙂 Ikke dårlig...

Østagløttens Barass til Stein Ole Hagen/ Christian Lundin ble nr.2 av alle pointerene. Flott kar!

SISTE REISE

I dag var det urne nedsettelse for min far Finn Stenerud på Lørenskog kirke.
En verdig avsluttning på et rikt liv.
Familien takker, for god omtanke, deltakelse og blomster.

Her ser vi gubben i finstasen i bryllupet til sitt barnebarn (Charlotte) ifjor sommer. Her fikk han en minnerik dag sammen med sin familie i nydelig vær.

UTSTILLINGSRESULTATER

Ikke uventet, vant ikke Makker utstillingen på RFK. Han fikk very god...
Med denne utstillingspremien, kan han bli jaktchampion🙂 

Østagløttens Kaja (Radar-Derna) til Helge Qvarstein fikk exellent ck og beste tispe påutstillingen på Hamresanden. Gratulerer til Helge 😀

Østagløttens Kaja med stolt eier.

FLERE HD-FRI ØSTAGLØTTENS

Østagløttens Nanja fikk HD-fri A. Vi venter på svar fra avkom som har vært hos vetrinæren den siste uka.

Østagløttens Lely fikk HD-fri A.

Da, var endelig det hd-maset over. Nå kan pappa og jeg slappa litt på sofan...

3 STK ØSTAGLØTTENS VISES PÅ UTSTILLING.

Østagløttens Lely og Østagløttens Ari Pekka er påmeldt på Ottautstillingen. Østagløttens Ziva satser på Østfoldutstillingen for å kjempe om sølvfasanen...
I tilegg debuterer Makker på Rfk's utstilling for å få seg en  utstillingspremie, som man må ha for å bli NJCH...  For det er ikke umulig for den karen😀

Vi ønsker de håpefulle, lykke til...

Her ser vi Østagløttens Lely. Hun må legge på seg litt før hun stilles ut. Lely kan hvile ut etter en knallhard treningsperiode i vinter.

HUGÅ ER HENTET

Østagløttens Songa eier Tom Hardeland
Hun får Hugå som samboer i hundegården. Det er alldid godt å være 2..

SVAR ASLAK og ny gullmerkemann!! Gratulerer.

Til dere iherdige karer(dere er ikke mange) som ser lyset vedrørende indexer. Jeg med mange andre, er fundementalt uenig med dere. Indexer kan aldri bli korrekte, så lenge feilinnmatingen er stor. Den kan riktig nok begrenses, men ikke nok til å lage riktige indexer. Så lenge det ikke er objektive målinger, som er uomtvislige viktig i fag og forskermiljøer. Vi snakker om genetikk her, karer!!! kan ikke legge omtrentlige og subjektive vurderinger til grunn for å lage en korrekt avlsindex. Jeg ser en viss nytte av fart og jaktlystindex, men også her er det feilinmating og subjektive vurderinger.

Jeg ønsker ikke å polimisere mer om indexer, men henviser til artikkel under som bør leses nøye og til ettertanke...

Gratulerer med gullmerke til dere alle: Aslak Digernes, Snorre Nicolaisen og Arne Ottem. Dere har alle på hver deres måte gjordt dere fortjent til denne ære.

Ny gullmerkemann Aslak og tidligere avlrådleder Marianne etter lag nm 201.

ØSTAGLØTTENS ALBA HD FRI: A

Østagløttens Alba er den første av mange kullsøsken som skal bli HD sjekket. Vi må som kjent på våre pointere ha kjent HD status.  Vi fikk i dag bekreftelsen fra NKK på mail. HD-fri A. Samtidig kom meldingen på Østagløttens Ari Pekka HD-fri B 

INDEX FORSLAG AVIST AV GENERALFORSAMLINGEN.

Generalforsamlingen i npk aviste nytt forslag om avlindex. Dette er godt nytt for alle oss ,som ser faren med indexavl.

Mitt råd til de som trur at index kan gi oss stor gevinst, må bruke mye mer tid til å innhente opplysniger og oppsetting av stamtaver Lese seg opp på pointerlinjer og gamle oppdretteres systemer og tanker. Bruk oppdrettere og lidenskaplige pointerfolk til å innhente informasjon. Her ligger kunnskapen og erfaringen!
Jeg kan nevne mange som helt sikkert kan bidra.  Her er noen av dem: Jan hagalia, Ole Ivar Frøymyr, Trond Olsen, Sturla Bendiksen, Ulf Thomassen, Øystiein Nilsen, Snorre Nicolaisen, Thomas Engh, Olav Schrøder, Kjell Dybvik, Arild Skeivik, Stein Ole hagen og mange,mange fler og undertegnede.

Min store visjon og ønske er å lage en felles tankesmie og samarbeid i felleskap for pointeren. Jeg er av den tro at: Hvis jeg skal lykkes som oppdretter, så må også mange andre gjøre det...! Hvor skal vi ellers hente kvalitets blod?
Det kreves mange timers og dagers analyser og dager foran deg!!! Bruk tid, reis å se hunder i fjellet, som kan passe stamtavla din. Det er ditt valg. Det første du møter i ditt avlarbeide er dine egne valg og ærlighet sitert Anders Wassberg.
Dette er ikke hastverk arbeide, men kreves langsiktighet og tålmodighet.

Jutevatnets Makker er en unghundpointer som oppnådde 1uk,1ak,1vk og NM finale på samme år. Helse, gemytt og er tett avlet. Han har ikke fått 1 forespørsel untatt svigefar... Det er meg en gåte...

NUCH ØSTAGLØTTENS HUGÅ FLYTTER.

Etter avtale, så flytter  Hugå tilbake til sin opprinnlig eier i Etne.  Tom har byttet jobb, som igjen gjør det mulig å ha flere pointere. Vi har i mange år samarbeidet med Tom. Så det er med glede at vi sender tilbake hans tidligere gromgutt og jaktmaskin.

Vår slagplan med Hugå ble oppnådd med  utstillingschampionatet og få kvalifisert ham til lag-nm for pointer for lavland. Han slet med igjentagende urinveiinfeksjoner som hemmet han igjennom høsten, så resultatene ble ikke helt som vi hadde håpet.

Hugå på tur med sin sønn Ribot

UBRUKLIGE AVLSINDEXER

I vår tid ,har data blitt et flott hjelpemiddel for å hente informasjon m.m.
Det letter tilgangen også for hundeavl. Norsk pointerklubb med ildsjeler har lagret masse informasjon og stamtavler for at vi kan bruke til avlarbeide. Veldig bra!
Man kan lage statestikker på nær sagt alt.. men legger du inn masse feil inn, så blir resultatet helt klart feil i slutt enden.
I vår pointeravl handler det om genetikk og ønskede egenskaper. Vi må ikke glemme at pointeravl er basert på innavl for å stadfeste ønskede egenskaper tilknytta vår rase over lang tid.

Indexer

100 er snitt for rasen. (hvorfor setter man et langt lavere tall på alle utenlanske pointere?) Jeg har gravd, spurt og fått et svar, at man skal være på den sikre siden... Husk, dere må ikke glemme at det gjelder svenske og danske pointere også!! Vårt pointerblod er stort sett basert på oppdrettere fra de 2 landene.
Et annet argument som jeg hører fra tilhengerskaren, er at over tid så viser indexene seg som riktige på den utenlanskregistrerte hundene.
Tenk dere.. en oppdretter idag, som følger de gamle oppdrettenes avlsoppskrifter.  Får  igjen fort lav index pga. innhenting nytt utenlansk blod, etter par generasjoner med stadfestelse/linjeavl på egne (norske linjer). Er oppdretteren dyktig og heldig, så har han kommet opp på snittet (100) før han faller tilbake igjen. Veldig lite inpirerende og tankevekkende for en som jobber for rasen og har visjoner.....
Hadde indexen vært korrekt,så kunne vi hatt indexen klar fra hunden ble født og vært konstant hele hundelivet. Det er ikke tilfelle , den forandres hele tiden. Og over tid lavere og lavere... Dette sier mye om oppsetting og innmating av data (egenskaper) inn i indexen.
I min forståelse, så skulle en dokumentert avlshanhund, ligge foran sine avkom på en slik index. Her er det alt for mange eksempler på lista som viser det motsatte. Igjen viser det seg at systemet og innmating er feil! Kjære pointervenner glem hele lista. Jeg håper selv de mest innbitte må se at dette er i feil retning for våre pointere.  Min påstand er at lista utvikler hunder med for blaute neser..  For en stand er ikke en stand, hvertfall ikke for pointer'n!!!

Østagløttens Rosa M til semifinale i RSM

Vi kom med tross dårlige odds. Vi stod på 21plass på venteliste. Uten minus og glimmrende søk kom vi videre til semien som beste søker. På lørdagen var vi litt uheldig med slippstedet. Rosa fikk ikke vist seg fram som jeg hadde ønsket.😥

Østagløttens Lely var alt for rå og ble sett kun 3 ganger på langslippet i Artic cup.😮

Ingen premier på de unge, tross stander..

Tross sin unge alder, viste Østagløttens Barass et søk av aller ypperste merke på tøft føre, som han holdt helt ned til bilene. Han hadde stand langt ute som han på ungdommeligvis reiste selvstendig utenfor jaktbart hold. Jeg gleder meg til fortsettelsen...😀

Østagløttens Maya fikk en litt mer blandet debut, med litt variert søk. Hun fikk stand som  ikke blir tellende. Rune sier at hun til tider søkte veldig bra. Bedre lykke neste gang🤩

Østagløttens Maya i stand i Steinkjerfjella.

ROSA PÅ VENTELISTE !!!

Østagløttens Rosa M er på venteliste på RSM som 21 hund. SNAKK OM UFLAKS...

Som oppdretter og eier av tisper må vi forholde oss til naturens lover. Nå, som toppformen og treningsgrunnlaget er på plass og etter løpetiden har ødelagt Geilo starten, så håpet jeg virkelig på start i Femund.

Østagløttens Barass (Rosa-Trym) eier Stein Ole Hagen er klar for prøvestart på Geilo. Det er første unghund fra denne kombinasjonen som fyller 1år den 16 april.

Det er en staselig kar med godt gemytt. Jeg gleder meg veldig til å følge den gutten..🙂

Østagløttens Maya (Derna-Radar) eier: Rune Glørstad, er den andre som kommer til start i dette kullet. Maya starter i Tydalen på søndag.  Lykke til fra oss!!😀

En god hvil for Rosa, etter en vellykket tiurfelling. Kansje flere skulle prøve å jakte litt mer enn å bare starte på jaktprøve...

ØSTAGLØTTENS LELY

Østagløttens Lely i toppform etter en flott vintersessong. Bilde er tatt rett etter Dovreprøva.

LØPETID PÅ ROSA OG ALBA

Det blir ingen start på Rosa på Geiloprøva, men hun blir klar til Rolv Sevendals minneløp.

KULING MOT ØSTAGLØTTENS ROSA MONTANA.

Kuling mot Rosa kan bli virklighet på Geiloprøva den 13-15 april. Dette kan bli moro!!! Vi skal også kjempe imot IO til Øyvind Holm som har vært i storform i hele vinter. Kan han holde formen inn til de siste prøvene etter påsken....?  Jutevatnets Makker fikk seg en lærepenge på Sjoaprøven i helga. Han ble litt overmodig, og glemte hva lydighet var, men litt dressur så blir han klar til dyst mot IO og alle de andre😀

  HA EN GOD PÅSKE.

ØSTAGLØTTENS LELY FIKK 2UK PÅ DOVRE.

Østagløttens Lely fikk på lørdag nok en 2pr. uk på Dovreprøven. Hun gikk sædeles godt, men dommeren synes hun går noe for åpent. 666555 var tallkarakterene.
Vi må igjen gratulere Andre og Lely.

Østagløttens Rosa Montana gikk feilfritt i 3 runder uten minus på Sjodalsprøva. Hun hadde oppvisnig i høy fart og stil i et meget oversiktlig terreng. Hun er nær toppformen. Jeg håper at løpetiden ikke kommer før vi får startet på Geilo og Femund i slutten av april. 

Østagløttens Ribot lykkes ikke i finalen. Han ikke dagen og røk tidlig ut. 

NUCH ØSTAGLØTTENS RIBOT TIL FINALEN.

På Filefjell gikk Ribot feilfritt i 2 runder og kom til finalen. Det var bra med fugl i begynnelsen på dagen. På startstreken stillte mange gode hunder, så her blir det tøffe tak får å lykkes i finalen, men vi håper på tilsvarende resultat som ifjor🙂

NUCH Østagløttens Ribot i flott positur.

3 ØSTAGLØTTENS TIL START.

Ribot, Rosa og Lely kommer til start fra imorgen. Ribot starter på Filefjell, og Rosa fikk start på Sjoaprøven. Lely og Andre skal starte på Dovreprøven. Vi har med Makker til Sjoa.

NUCH Setpoints Lensmann: Stamfar til kennel Østagløtten. Det har blitt 5 generasjoner etter han.

DERBYBILETTEN KLAR FOR ØSTAGLØTTENS LELY.

ØSTAGLØTTENS LELY FIKK 1UK PÅ Namdalsprøva.
Med fart og stil og med karakterene 666444 fikk Lely sin derbybilett.Dommer: Nils P Skaar. Vi gratulerer eier Andre og fører Brattberg!!!!
Kan vi ane at det blir start i Artic Cup?

Med 8stk med fugl, etter 1 runde ble det tøft for Rosa å komme videre til finalen, tross glimmrende søk i andre runde.

ØSTAGLØTTENS LELY 2UK PÅ VERDALDALSPRØVA.

I møkkavær fikk Lely en sterk 2 premie. Hun er en overskuddshund med hærlig vindbruk, som går noe i overkant til noen dommeres smak.... Gratulerer til eier.Østagløttens Lely (Derna-Radar) er påmeldt flere starter på Lifjellprøven til helga.
Unghundene fra denne kombinasjonen blir 1år den 22 mars. Iflg. eier så håper de på tyngere vinterføre. Lely er ei hardtarbeidene frøken som er godt forberedt.😀

Vi håper og ønsker,eier og hund, "Lykke til"

 I svak motvind og tett skodde starter Lely i meget høy fart, kraftig aksjon og flott stil, legger hun  opp til et stort anlagt søk i god kontakt med fører. Utover dagen jakter Lely med topp intensitet og beste utnyttelse av vind og terreng. Lely jobber meget godt mot slutten av en lang dag uten å lykkes. Bedre lykke neste gang.

Dette er vel, noe i overkant hva man kan ønske seg. Tror jeg...

TILBAKE PÅ NETT.

Endelig, tilbake på nett. Vår nettleverandør har fått reparert hovedserveren. Vi har ikke hatt internett eller epost tilgang på hele 20 dager. Helt forkastelig!!😠

Vi kommer med stadig info om Østagløttenpointere.

ARAK HAR FÅTT NYTT HJEM.

Arak har vi levert til en familie som er venner med oppdretter. Her skal han bli  trent og jaktet med en litt over middels ivrig tenåring. 😀
Vi håper og tror,at  dette blir en god løsning for alle parter. LYKKE TIL.

Arak en Dachs med særdeles godt gemytt.

Grunnleggeren av Østagløttens kennel er død.

Min far Finn Stenerud, grunnleggeren av kennel Østagløtten har gått til de evige jaktmarker idag den 12 jan. Han sovnet inn etter en nådeløs kamp etter |4 dagers sykeleie. Han ble bare 76 år.

De som kjente ham vet at han hadde en særdeles god kunnskap om naturen og dyreatferd. Han var en jeger som ikke var grådig, men likte at kvaliteten på jakten som ble utført skulle være opptimal. Han skjøt 66 elg og flere dusin med rådyr i Østmarka med begrensa kvoter gjennom 40år. Min far var fuglehundmann og jaktprøvedommer og satt i norsk gordonsetterklubb styre og var en drivkraft for gordonsettern på 70- 80tallet. Han var prøveleder både for trippelprøven og skogsfuglprøver for NGK. Han var leder i Lørenskog viltnemd i  20år og det samme i Lørenskog jff. En av hans største styrker var lesing av jakthunder i dens kvaliteter til å utføre de ulike jaktformene. Jeg har vært så heldig å være hans lærling og sønn gjennom alle år vi jaktet sammen. Vi har opplevd å jakt i de flotteste jaktomerådene og sett mange gode hunder i sammen. Idag reiste du alene, vi står igjen med savnet av deg. Hvil deg nå.... Du skal vite at jeg gleder meg til å sitte på hytta å se rundt meg og tenke at her hadde du dine beste stunder. Du elsket hytta! Du sa det ikke, men jeg vet du var veldig stolt med det arbeidet og visjonen jeg har med å videreutvikle Østagløtten.

Begravelsen er i Lørenskog kirke kl 12 den, 20 januar. Alle er velkommne også til minnestunden vi har etterpå.

Her ser vi Finn og daxsen Arak

GODT NYTTÅR TIL ALLE.

Østagløttens ønsker alle  et riktig godt nyttår. Vi gleder oss til vinteren og forventningene til pointerene våre og valpekjøpernes tilbakemeldinger om forhåpentlige store framganger.😀🙂😉

Østagløttens Phillip. Det er en kar som ofte er i feststemning

Treningstur og valpesamling i Skåne.

Vi var 7 stk som hadde tatt turen ned til Høør i Skåne. I markene til Sten Rønnling fikk vi testet våre håpefulle. Lørdagen kom og vi fikk heldigvis oppholdsvær, men kraftig vind. Alle kom i fugl utover dagen og med Proffen til Kjell Ivar fikk til 3 fuglarbeider som beste. Vi så store forbedringer i søk på samtlige hunder utover dagen. Etter en god middag og nogot attåt, startet søndagen med et ufysilig vær, men vi fikk en fin gjennomkjøring på store marker på godset, som Sten  disponerte. her viste både Ferry og Barass at de søksmessig begynte virkelig å vise seg fram🙂 Påfallende god reviering ligger latent i alle unghundene. På slutten av dagen dro vi i fasanland og Finn og  Ziva jublet etter kjempeflott fuglarbeid og Torfinn og Bari fikk 2 kjappe arbeider med reis, så ekvipasjen dro fornøyd hjemover. Det er langt til Froland.... Stein Ole og Barass som hadde mest erfaring på fugl fikk seg flere arbeider med friske etterganger😀 på et siv omeråde. Vi dro alle. fra Skåne med en god følelse og noen satt sikkert og drømte litt om framtiden på den lange veien hjem. Takk alle sammen for en hyggelig tur. Vi håper å reise på treningstur over på nyåret, kansje med flere unghunder og eiere. Vi tok denne turen litt bråbestemt, så det kommer flere muligheter.

Østagløttens

Treningen har begynt... for Radar og Derna kullet.

Tilbakemeldingene har begynt å tikke inn for kullet. 🙂 Det gleder oss at valpekjøperne er meget godt fornøyde med utviklingen på unghundene. Vi er så heldige å få ha Østagløttens Hjørdis til trening en liten stund. Dette gir meg et ekstra inblikk i hvilke kvaliteter som ligger i (Radar-Derna) kullet.

Her ser vi Østagløttens Hjørdis til Paul middelhauis.

RIBOT STARTER I VK TIL HELGA.

Til førstkommende helg starter Østagløttens Ribot i VK på  Forus. Ribot rappoteres igjen, i meget god form etter en antibotikakur, som trolig satt han litt ut i høst. En god premie mangler før han kan titulere seg som dobbelchampion. Vi ønsker Øystein og Ribot . Lykke til!!! Jeg ble invitert på jakt, så jeg velger uten tvil noen dager i fjellet istedet.

Ingen premie på Ribot. Jeg har ikke fått noen rapport derfra, men kunne med glede registrere at Einar Eng med sin es Pan vant Forus Open. Det som er mer urovekkende er at ingen unhhundpointere startet......

Her ser vi Østagløttens Ribot i stilfull stand.

FØRSTE STAND!!!

Her ser vi Finn Trana og Østagløttens Ziva (6mnd) i sin første stand i Skåne på rapphøns.

MAKKER RØK PÅ ETTERGANG

Makker startet veldig godt, men han støkker flere fasaner midt på jordet og er for urolig og utgår.😥 Christian og Makker kan lene seg tilbake og kose seg med de kjempegode nm resultatene. Det går flere tog for denne ekvipasjen🙂

Her ser vi Glenn Olsen og Christian rett før slipp.

MAKKER ER I NM-FINALEN!!!

🙂 Jutevatnets Makker fikk 1VK-kval og 3VK-semi i NM og er i finalen i morgen. MEGET STERKT av en så ung VKhund.  VI stiller med store for forventninger og håp om morgendagen. VI heier på Makker og svigersønn😀

Ribot fikk 2VK-kval, men han gikk etter fasan og røyk ut i semien. Han mangler kun 1 poeng til å bli dobblechampion.

Vi fikk en brå slutt på NM med Rosa og Hugå. Med 3 flotte fuglarbeider ledet Hugå hele dagen fram til en springende fasan ødla hele festen. Han fikk den til slutt på vingen, men lot seg friste med litt ettergang😉KJEMPESURT....

Rosa fikk vist seg fram med et søk i abselutt øverste hylle, og dommerne lot seg imponere. Han sa at han aldri har sett maken til stor fart, søk og vidbruk i sin lange tid som dommer(Ulf Fløymo) Desverre ødla hun hele forestillingen på slutten av dagen, med en blodtrykkende fasan hun ikke ville få på vingne. 😥
I morges, fikk hun løpetid og sessongen er over for hennes del.....

Makker i stand på fasan.

ØSTAGLØTTENS HUGÅ PÅ NM-LAGET

🙂 NUCH Østagløttens Hugå har blitt tatt ut på NM-laget for pointeren. 😀
Vi synes dette er særdeles gledlig for fokuset har i høst, kun vært å komme i form til NM. Han får noen lette og korte gjennomkjøring i dagene som kommer.

Hugå kom på etterskudd og ble gående mye i bånd, da makker fikk flere stander langt framme i terrenget. Han slått 1 gang i fugel. De andre på pointerlaget hadde heller ikke dagen og vi kom på en begredelig siste plass.😥

Hugå i stand på rapphøns på trening før svensk derby i Skåne. Han fikk 3 plass.

HUGÅ FIKK 2VK PÅ ØSTFOLD

På partiet til Hugå og Rosa ble det registret masse fugl. Med de forutsettningene ble det en meget tett og spennde dag. Rosa fikk tellende fuglarbeide i 1slipp, men med sin makker es Jagter ble 3 muligheter på fugl. Hun røk ut, trøsten var at hun fikk til apporten.
Hugå gikk meget bra , spesiellt i 1 slipp. 1 fuglarbeide med reis, pluss litt riper i lakken fikk han en hedlig 2VK. På hele dagen var det kun 1 hund som ikke kom i fugl.
Imorgen er det casit finale, med nye muligheter.... Vi gleder oss😀

HUGÅ UTSLÅTT!!! Han gikk meget bra, men slått i fugl pluss en mulighet, så snipp snapp, snute, vi er ute😉

NUCH Østagløttens Hugå viser stigende formkurve.

HUGÅ OG ROSA STARTER PÅ ØSTFOLDPRØVEN

Vi starter med Hugå og Rosa til fredagen på Østfoldprøven. Etter intensiv trening på apport og sjekk av sykdomsbilde på Hugå, tar vi sats og starter med begge.🤭

PRØVESTART PÅ TJØLLINGPRØVEN I VK.

Da blir det start på fredag i vk på Tjøllingprøven. Vi har nylig hjemkommet fra jakt, men tok en rask tur til Saffle for en gjennomkjøring før lavlandsprøvene.
Rosa er klar, men Hugå må sjekkes for mulig urinveisinfeksjon imorgen. Han sliter litt, med tilbakefall etter og hatt dette i ungdommen.

Makker og Christian drar til Kongsvoll og debuterer i VK. Dette blir meget spennede

Siste!! Hugå må trekkes fra prøven. Han fikk påvist betennelse i prostatan og ble omgående satt under behandling. Han hadde betydlig med smerter. Der fikk jeg bekreftelsen og lettelsen på at noe har vært galt i høst. Vi har et godt håp at han er klar til start i NM.
ROSA SVIKTET PÅ APPORTEN
Og med et flott fuglarbeide med reis glapp trolig en 2VK idag. Det ble en spesiell apport, men hun sviktet til min store ergelse.... Makker er videre som beste søker uten fugl på Kongsvoll.

Østagløttens med stor fart og flott stil.

JAKTA NÆRMER SEG.....

Da, er rype og skogsfugljakta snart igang. Jeg skal ikke underslå at det begynner å krible. Østagløtten ønsker alle valpekjøpere og venner god jakt.

Her ser vi valpekjøper Jan og Østagløttens Obelix på vinterjakt.

JUTEVATETS MAKKER FIKK 1AK PÅ KONGSVOLL!

Knallbra!!!  Makker fikk sin 1AK. 😀😀 Vi gratulerer vår svigersønn og datter.
Jeg har forhånd annonsert at Makker kom til å få sin vk- bilett i høst, så dette var veldig gledlig.
Østagløtten har tidligere bestemt at denne karen skal brukes i avl. Han er som stamtavla viser, meget hardt innavlet på blod som også ligger i våres linjer.
Det som er spennede er at Makker besitter av toppkvaliter i fugl og gemytt og med den stramme stamtavla  , gjør at jeg har forventniger, at han kan bli en meget god nedarver.

Makker i stand på fasancock

MAKKER EN KONGSVOLD HUND!!

Jeg startet med Jutevatnets Makker på Kongsvoll i helga. Han bestod testen.
Makker gikk særdeles godt!! 😀 Med vindbruk og med tøffhet i vieren som imponerte meg. Han fikk 70min. Vi skal ikke glemme at han bare er 2år og 1 uke. 
Rosa er på jakt med pappa Narmo, de har skutt godt med fugl. Jeg ser det som særs viktig å få felt for hundene mine. Vi skal på jakt fra den 10 og i 14 dager med litt dårlige takseringsmeldinger, så derfor var det viktig sendt henner på jakt nå....

ØSTAGLØTTENS BARI HAR FLYTTET!

Torfinn har hentet Bari. Vi sitter igjen med søstra, som blir neste generasjon Østagløtten.

KNALL OG FALL PÅ KJÆR.

Vi startet i vk'n med begge hundene, uten og lykkes.
Østagløttens Hugå var noe ujamn på søk, og med en gedigen mulighet på rype ble han slått ut. Vi har satt han umiddelbart på antibiotika.
Rosa fikk det vi kaller overtenning etter å sett masse ryper. Hun pleier å takle slike forhold, vi fikk se en ny side av henne. Eneste trøst var at begge var iorden på overflyvere. Det var kun 6 hunder igjen til lunsj, de fleste røk på ramp.

Jutevatnets Makker fortsetter sin premiesanking, igår ble det i 3AK. Den gutten har noe ekstra!! Vi venter på VK-biletten, den kommer i høst. Han fylte 2år for kun par dager siden.... Pappa'n til Makker Jutevarnets Arrow har begynt å plukke vk premier. Han fikk 6VK. Han er i finalen imorgen med fuglarbeid som sjuende mann. 

Dette er 2 hanhunder som jeg følger meget tett og har et forhold til, for de skal  og må brukes i norsk pointeravl og i kennel Østagløttens. Vi har for en god stund siden bestemt å bruke Makker.

MAKKER I STAND PÅ FASANCOCK

ØSTAGLØTTEN BARI SOLGT!

Østagløttens Bari er solgt og flytter til Froland og Torfinn Lyngroth. Han er som kjent eier Trym.  Ettersom Trym døde brått, selv om han var gammel Var det et ønske fra Torfinn og forsere vår avtale om kjøp om et år av Bari.  Vi ønsker Torfinn og hans ny avlstispe, lykke til!! 
Vi tok et valg og det ble Alba som blir vår neste generasjons avlstispe i Østagløtten. Spennede.....

VALP FØDT ETTER RIBOT OG BELLE.

Kun 1 tispevalp  overlevde etter, en dramatisk fødsel!!! Dessverre døde Belle og alle de andre valpene, kunne Tom Hardeland fortelle meg.  Kondolerer til Ricard.
Heldigvis for valpen, så er det blitt født et vorsterkull for ca. 10 dager siden og valpen blitt godtatt av vorstermora og får melk. Vi håper hun klarer seg og Ricard får sin nye avlstispe.

Her sprakk litt av en mulig avlsplan for Østagløtten. Vi får håpe ting åpner seg på sikt, men avlslinja blir tilnærmet lik som planlagt.

Drevjans Belle (svensk derbyvinner) en flott jeger,prøvehund og kjempegod avlstispe.

NY IMPORT TIL TROMSØ

Said Nordin har hentet en hannvalp fra samme kennel som Gei Roger Hagenes. Mora er søstra til  Dansk Dynasty Elka som mor og italienske Semengeni's Vladi som far.  Har får vi igjen, en sterk linje avlet på kjentog dokumenterte italienske linjer. Valpen har gitt et meget godt førstehåndsinntrykk, både gemyttmessig og ekstriør. Vi for håpe, at fram i tiden Goyo kan bli en verdig avlstilvekst..

Dansk Dynasty Goyo (8uker) En særdeles velvinklet herremann med flott kropp og hode og bra pels.

NY UTSTILLINGSCHAMPION FRA ØSTAGLØTTEN!!

På utstillingen i Båstad fikk Østagløttens Hugå,  exelent, cert og bir, dette medførte at han ble NORSK UTSTILLINGSCHAMPION.
Han er 3 generasjon som har blitt NUCH i vårt eie, og han har alerede gitt 2 stk  avkom som også har blitt NUCH. (Østagløttens Ribot og Rosa M).

ARNFINN HOLM BLE 50 ÅR 3 AUG.

Vi gratulerer fra kennel Østagløtten med den store dagen.

Her ser vi Arnfinn som nyter vårsola med sine hunder

HUGÅ ER PÅMELDT TIL UTSTILLING

Vi har meldt på Hugå til utstilling på Båstad den 7/8. Der satser vi friskt på å få det siste certet som han mangler for å bli norsk utstillingschampion.

Han og Rosa har startet kondisjonstreningen før start til Kjærprøven, vi har hatt noen fine dager i treningsfeltet på Båren i Femund.

Rosa har fått plass,men Hugå er på 10 plass på venteliste. Jeg håper han for plass, for Rosa kan risikere å få løpetid..

Østagløttens Hugå

VALPEKJØPERE! Stamtavlene har kommet til oss.

Nå er det tid for vaksinering på valpene. Jeg forventer at stamtavlene til deres små håpefulle faller snart ned i postkassene. Vi sender dem snarest.
Jeg har fått mange flotte tilbakemeldinger fra dere, og valpene vokser og trives.

Her ser vi Østagløttens Ari Pekka. Han bor på Kvam i Gudbrandsdalen. Flott type...

CHARLOTTE OG CHRISTIAN NARMO

GRATULERER MED DAGEN.

Charlotte og Christian har giftet seg. På en solrik dag ble det en storslått brylupfest i hagen til brylupsparet.
Rita og jeg gratulerer og ønsker lykke til med fremtiden.

Familie kos

NY EUROPEISK IMPORT

Said Nordin har kjøpt en hanvalp fra kennel Dansk Dynasty. Valpen ventes til Tromsø i midten av august.                                                              

I samarbeid med Geir Roger, så hentes hanvalp etter søstra til Elka som har allerede vist oss flotte kvaliteter på norske prøver.🙂

Faren er en av de store mesterskapspointerene i italia for tiden. Han heter Semegheni Vladi. Her for vi inn  nytt blod med Semeghenis blodslinje. Her linjes det pånytt på brødrene Ribot/Ronaldo. Meeget spennende. Et flott  og godt bidrag fra Said og Geir Roger.

Her ser vi Dansk Dynasty Elka med eier Geir Roger Hagenes. Elka er helsøster til moren til den impoterte hanvalpen..

Laica del Frangio og Østagløttens Ribot

Nå er dem blitt 4 uker og har blitt  til fine valper. I denne kombinasjonen,  blir det nesten en ren italiensklinje med utavl på Østagløtten.  Det blir linja på den orginale Ribot della Noce. Dette er av beste italiensk blodet foredlet på norsk jord. Norske pointerkennler kan bruke dette som utavlhunder etter grundig sjekk av valpene som blir vist fram på norske prøver de kommende år. Jeg er ikke i tvil om at det kan komme noe godt ut av disse pointerene.

Laica del Frangio med valper. Se hvor hun ligner på vår Derna.... Det forteller meg at det blir typelike hunder som kommer i avkommene..

Derna og Radar's valper

Flotte, uredde, robuste og meget godt gemytt på valper etter Derna og Radar er alle tilbakemeldingene fra valpekjøperene.

Ny import fra USA.

Min valpekjøper(Sørhus) har kjøpt en hanvalp etter tispa under på bilde. Med Thomas Engh sin hjelp kommer valpen til Haugesund neste uke.  Hunden kommer fra kennel Phanthom's( har egen hjemmeside) og den heter Thunderstorm....

Et spennede tiltak fra Jan og håper ar det kan bære frukter på langsikt for norsk og svensk pointer.

Sjøl velger jeg å sitte litt på sidelinjen og avvente, når det gjelder hunder fra statene. Ellers er det flere som henter blod fra utlandet.

Kennel Vattenviken har hentet pointervalp fra Skottland. Meget spennende og et seriøst tiltak fra Bengt. Etter beste nedarverblod, som vi skal følge nøye med videre i framtiden. ( Se hans hjemmeside med bilder fra flere turer i Skottland).

Barensvidda har vært i Milano og parret Giga og Barensviddas Mafia med hendholdvis Anter og Titan. Et flott tiltak fra Geir! Og Jørn Wøllner, har nettopp fått en valp på 10 uker fra europa med tysk/italienske  linjer.

Her er det blod som vi allerede har i Norge og Sverige. Anter og Titan er blitt brukt i Finland og Sverige.

Ny import fra USA til Haugesund.

BESTEPAPPA'S GULLGUTT BLIR 1 ÅR!!!!

HURRA FOR PHILLIP. GRATULERER MED DAGEN!!!

Han blir 1 år. Det er nummeret før han går sine første skritt. 🤩

Hilsen
bestemamma 😘 og bestepappa😀

Phillip er glad i pointere. Han vet ikke om andre raser.....

SISTE MANN UT..

Da, har alle pointervalpene forlatt Ringnesåsen. Siste mann ut er Kjell Ivar Andresen og Østagløttens Proff. 😀 Proff skal nok takle hjemturen med bil, han har alerede kjørt ca 90 mil og deltatt på 1 utstilling og 3 pointersamlinger......
Så, er det bare å krysse fingrene å håpe.... at valpekjøperne får gode jakt og familiehunder🙂 Takk for kjøp av pointer fra Østagløtten. Hilsen Rita og Frode

2 glade gutter!! Kjell Ivar Andresen og Østagløttens Proff.

NUCH Østagløttens Ribot har parret Drevjans Belle.

15/6-11. Richard har vært i Os og parret Drevjans Belle med Østagløttens Ribot. Dette er en meget spennede parring. Det blir en flott oppsetting av stamtavla. Her blir det linja hardt tilbake på søskene Drevjans Lux og Lucia. De samme søskene kommer gjennom farslinja til (Østagløttens Ribot-- Østagløttens Hugå og Belle's bror, Drevjans Buck. Drevjans Lux kommer igjen bak fars morslinje som far til Vestfjorddalens Famous.
Drevjans Belle har i sine 2 kull med Årets Pointer NJCH Jutevatnets Radar gitt mange gode og jaktpremierte avkom, Det er over 10 forskjellige hunder med jaktpremie. Særdeles imponerende!!

Fra denne kombinasjonen skal jeg garantert bruke på en av Østagløttens Rosa,s avkom. Dette fremkommer ikke på stamtre 2020, men som en plan B.

Har kan jeg gi en sterk anbefaling for kjøp av pointervalp.
Henv. Richard 0046708795253

Her ser vi Drevjans Belle med eier Richard Person (Pimens) En flott robust tispe og svensk derbyvinner.

ØSTAGLØTTENS HUGÅ FIKK NYTT CERT!

På utstillingen i Nittedal fikk Østagløttens Hugå sitt andre cert.  Nå, mangler vi kun 1 cert for å få utstillingschampionatet.

Nå, blir det helt annet fokus!!! Hugå i stor fart på jordene i Etne ifjor.

Jutevatnets Makker på unghundframvisningen.

På norsk pointerklubbs unghundfremvisning på Lindeberg fikk Makker. Særdeles lovende. Med glimmrende bevegelser!. Når han sees  i jaktsøk, så samsvarer det samme intrykket med høy hodeføring og flyt i galoppen. Gratulerer Ole og Christian.

Jutevatnets Makker sees her i stand på rapphøns.

Østagløttens Hugå starter på Nit/Hak-utstillingen til lørdag.

Østagløttens Hugå er en dreven lavlandshund, med mange gode resultater i Sverige som unghund, med 3stk 1uk m/hp pluss 3pl i svensk derby og rangert som 3 hund i gullpokalen,

Tid for levering

Valpene blir 7 uker til helga. Det blir foretatt helsesjekk på valpene over helga og de første valpene blir levert fotløpende mot neste helg. Ta kontakt.

Østagløttens Ribot har blitt far.

Det blir født valper i dag etter Østagløttens Ribot og hel italienske Laica del Frangio. Det ble 9 valper, hvorav 6 ble hanner. I denne kombinasjonen blir det linjeavlet på den kjente topphunden Ribot della Noce. Han er blant de aller beste nedarvere i Europa i senere ti-år. Dette er utrolig spennede. Her blir det utavlet på Østagløtten. Vi håper det kommer noen flotte og gode hanhunder som vi kan bruke inn på Østagløtten i senere generasjoner. Se anetavle 2020.

Henv. Martin Røinås 95250004

Italiensk pointer i stilfull aksjon. Dette er Ribot della noce. ( se de tre svarte merkene) Østagløttens Ribot har tilsvarende....

Storcertet til Østagløttens Hugå!!

På spesialutstillingen til Norsk pointerklubb,avd. Busk/Agder fikk Østagløttens Hugå: Exelent og storcertet. Vi er meget fornøyd.... Nå, er det bare å gasse på..... Vi har påmeldt Hugå til nit/hak sin årlige utstilling. Det er kun få kilometer fra Ringnesåsen.
Ellers vant vi valpeshowet med Østagløttens Trento til Ulf Thomassen med søskene tett på......( Vi var nok i overtall).....he,he. Vi hadde tatt med 6 valper med på treffet.

Tilslutt vant vi en uhøytidlig apportkonkurranse med Hugå. Det var godt å slå Asco........ før høsten.

ØSTAGLØTTENS HUGÅ

Østagløttens Hugå er påmeldt Hokksundutstillingen.

Vi har påmeldt Østagløttens Hugå på utstillingen i Hokksund. Etter noen uker med Hugå i vårt eie, så prøver vi å starte på noen utstillinger. Tom Hardeland overleverte Hugå i topp jaktform.  Vi har justert og gitt ham litt ekstra posjoner med mat. Vi gleder oss til å vise ham fram......😀, men vi møter i ringen en meget flott hanhundpointer fra møre.

Her ser vi Østagløttens Hugå. Far til til 2 utstillingschampioner. (Østagløttens Ribot og Rosa). Han likner både på sin morfar og tippoldefar. Hugå er linjeavlet ganske tett på Drevjans Lux blodet. Bra like, ikkesant?

TOLGA HAR FORLATT OSS.

NUCH Tolga har reist til de evige jaktmarker. Vår flotte pointer og vår kjempe gode jaktkamerat vil bli savnet, heldigvis har vi flere generasjoner av avkom etter henner som skaper glede til oss.

NUCH Tolga i flott positur!!! I sine glans dager.......

ALLE VALPENE ER SOLGT.

Alle i skjønn forening...

Jutevatnets Tikka er solgt!

Jutevatnets Tikka er solgt. I samarbeid med Ole Frøland har vi hatt en avtale vedrørende Tikka. For ole var det svært viktig å få den beste tispa i denne kombinasjonen for videre avl i sin kennel Jutevatnets. Valget falt på Katla som den beste tispa i kullet.  Tikka flytter til Koppang.  Det skal sies, at Tikka, ikke er noen dårlig jakthund, tvertimot!!

Ole kommer snart og henter Østagløttens Luring. Og med en ung Jutevatnes Katla, kan man ane hvilke planer Ole Frøland har med disse hundene.......

Valpesalg nærmer seg slutten.

NÅ, ER DET KUN 1 TISPE IGJEN.

Valpene er 3 uker og 3 dager. Rosa klarer fortsatt å gi valpene nok melk. Det er meget rolig i valpekassa.

Som en kuriositet, kan nevnes at 2 er gullmerkemenn. 3 karer med   5 norgesmesterskap med pointere, skal ha seg en hannvalp, hver seg i dette kullet... morsomt!!!

NY ELITEHUND

Østagløttens Hugå fikk exelent og beste hann, men ikke certet. Med den utstillingspremien kvalifiserte Hugå seg inn til norsk pointerklubbs elitehundregister.


KUN 3 HANNVALPER IGJEN !!  den 8.mai

ØSTAGLØTTENS HUGÅ STILLES PÅ UTSTILLING

Østagløttens Hugå stilles på fellesutstillingen til helga. Jeg har ikke sett ham siden han var unghund. Vi håper han får en 1 BK, og kan titulere seg som elitehund i norsk pointerklubb. Vi overtar ham formelt 6/5 -11.

Her ser vi hans søster Østagløttens Lola. Årets pointer og årets unghundpointer i Sverige i 2007. Nytt bilde av Hugå kommer....

MOR OG DATTER I SKJØNN FORENING.

De små for pupp av bestemor.

Livsfriske og pigge valper til Rosa og Trym.

Valpene til Rosa og Trym vokser og trives. Kullet blir mer og mer jamt.  Rosa opptrer som en særdeles god mor med stor omsorg for sine 12 valper. Det skal noe til å takle, så mange valper.  Hun imponerer meg.  De minste valpene har økt sin egenvekt over 50% på 5 dager. 

NÅ ÅPNER DE ØYNENE !!!
Til helga er de 14 dager gamle.  Alt går på skinner. Mor og valper trives.
DET ER 4 VALPER IGJEN TILSALGS.

Her ligger kullet til Rosa og Trym med Østagløttens Phillip som nettopp har vist oss villke knep man bruker for å dekke hundene!!

12 VELSKAPTE OG PIGGE VALPER ER FØDT.

Takk og lov. Dette var imponerende av Rosa. Hun er heldigvis ung og har hatt overskudd og er meget pigg etter 19 timer fødsel. Det er verre med jordfar og jordmor...... Alle har ingen synlige feil eller lyter. Det ble 5  tisper og 7 hanner, og alle hvite og sorte. Alle som har ringt i forkant, som jeg har sagt de må vente til vi har hatt vareopptelling kan nå ta kontakt. Her er det muligheter til flotte og rasetypiske valper.

Her er Rosa med alle de små

Nedtellingen har begynt.. VALP ER FØDT!!

0200 natt til lørdag.
Tempraturen har falt til 36.6. Alt kan skje iløpet av noen timer.
0400. Tempen er nådd bunnen med 36.4
0515 Nå, er tempen på vei oppover 36.7. Rosa er litt ukomfotabel.

FØRSTE VALP ER KOMMET kl. 1350
Tispe hvit-sort lang rygg. 370 gram
Hann -----  ---- ---------. 410 -----1610
Hann ----------------------380       1720
Hann---------------------- 400       1830
Tispe .....................  340      1850
Tispe ---------------------- 300      2150
Dette tar tid, men fødslene går lett og fort.
Tispe                        300      2255
Hanne............          460      2350
Hanne............           300     0100
Hanne--------------------- 380      0101
Hanne-----------------------350     0330
Tispe.........................310    0800
Vi har nå kommet til 12stk pointervalper og forhåpentlig den siste.....
Desverre kom det en under lufting 3 timer senere. En stor hanne som frøs ihjel. Vi oppdaget ikke dette mange timer senere, ergelig....

Her ser vi Østagløttens Rosa Montana i starten på valpinga.

TROLIG 12 VALPER KOMMER TIL HELGA!!!

NUCH Østagløttens Rosa Montana har mange valper i maven. Hos vetrinær ble det funnet 11-12 valper på skjermen. 🤭 Det var tett som i ei sildetønne....

Her blir muligheter til valp i lange baner.... Muligheter for
  godt valg på hanner.

Her er gutten med gull i pungen!!!!
NUCH Lytingsfjellets Trym

NY 1UK TIL MAKKER OG SVIGERSØNN.

GRATULERER MED NOK EN 1UK TIL JUTEVATNETS MAKKER, SVIGERSØNN  OG OPPDRETTER OLE FRØLAND !!!


Med 3 godkjente fuglearbeiderog gnistrende søk, fikk Makker en solid 1uk.
Dette er en pointer med kvalitets fuglarbeid med djerv reis og komplett iorden!!
Det er en nytelse for øye....

Som oppdretter har Ole Frøland hatt en meget bra helg. Dette borger bra for framtiden. Gratulerer fra Østagløtten!!!!

JUtevatnets Makker i stand på fasaner.

1 AK TIL PIMENS ARROW

Faren til vår Tikka har fått 1AK på Dovre. Jutevatnets Arrow er etter Radar og Pimens Belle.
Jutevatnets Katla fikk 2 premie UK. Hun er helsøster til vår Tikka. De er kun 11måneder.

Østagløttens Ribot hadde ingen god dag på sin start på Geilo. Øystein var veldig skuffa.
IKKE GLEM !!! Han er enda veldig ung i vk-sammenheng...

Her ser vi Jutevatnets Tikka som er helsøster til Katla.

VALPENE TIL DERNA OG RADAR ER SOLGT.

Valpene til Radar og Derna er solgt. De blir leveringsklare fra helga 14-15mai. Valpene er i dag 16 dager gamle og fremstår som et meget jamt og flott kull.
Vi kan bare glede oss for å se hva fremtiden bringer......

ØSTAGLØTTENS HUGÅ FLYTTER TIL OSS!!!

Jeg har nylig inngått en avtale med Tom Hardeland om at vi skal bli eiere av Hugå!!!  Han henter en ny valp hos oss fra kombinasjonen, Derna og Radar.
Det er hans 3 hund fra Østagløtten!!  Vi er meget fornøyd med denne avtalen.

Tom er en helt spesiell kar, jeg har den glede å ha et samarbeide med ham over en del år. Mange ristet litt forundret på hodet , når han ga bort halve Ribot til Øystein. I dag ser vi resultatet av den avgjørelsen.  Til hundens beste.....
Han er kjent som en særdeles god jeger, og han stiller store krav til kvaliteten til hundens prestasjoner i jakt. Han har hele veien gitt meg verdifull tilbakemelding som har vært særs viktig i mitt avlarbeidet. TUSEN TAKK til deg TOM.

Her ser vi Østagløttens Hugå i trening til svensk derby. Han fikk 3pl.

RIBOT STARTER PÅ GEILO.

Østagløttens Ribot starter på Geilo til helga. Vi gleder oss..... Han mangler ikke mange poeng til jaktchampionatet.

GUTTA BOYS PÅ TUR

ØSTAGLØTTENS RIBOT FIKK 5VK PÅ MJØLFJELL

Øystein sendte meg meldig på ar Ribot hadde gått kjempebra og et fuglearbeid med reis og helt rein. Det var 12 stk på lista. Knallhardt med andre ord......

SØLV TIL POINTERLAGET.

Pointerlaget tok sølv. Kv vant i et rypefattig terreng med 1 godkjent arbeid. Østagløtten gratulerer gutta på laget!!!!

Her er det stand på Jimrypas Kitty. Hun er med på pointerlaget på Andøya.

RIBOT STARTER PÅ MJØLFJELL

Østagløtten Ribot er eneste Østagløttens til start til helga.  Vi hadde håpet på fler....
Svigersønn satser påny start på Femund og Pluto på Hovden. Vi følger med....

Østagløttens Oblix sin sønn Pluto starter på Hovden. Se orrhane på haugen. Et flott bilde!!

GRATULERER TIL VÅR SVIGERSØNN!!!!

PÅ Femund i dag fikk Christian 1UK på sin pointer Jutevatnets Makker. En eldre bror til vår Tikka.(Pimens Arrow og NJCH Jutevatnets Pernille). Makker gikk gnistrende og hadde 2 komplette fuglearbeider.  Svigersønn har jobbet med dressuren helt på egenhånd ,og lykkes å få den helt iorden. Den skal han ha all honnør for!!!
Dette er en pointer med meget høy innavlprosent. Makker har et kjempegemytt
og super helse. Han er naturlig rolig i hus, høytsøker og fuglbehandler av høyklasse. Det slike handhunder som kan bidra i avl. Kennel Østagløtten kommer til å bruke Makker litt fram i tid. Anbefales i avl Grattis fra oss..

Her ser vi Jutevatnets Makker i stand på en stor fasancock. En meget god fuglebehandler.

NUCH ØSTAGLØTTENS RIBOT TIL START I DAG.

ØSTAGLØTTEN RIBOT RØK UT PÅ ETTERGANG!!!
Han fikk stand, makker kom bakfra og sprakk, desverre ble Ribot med noen meter før Øystein blåste i fløyta. akk, de går flere tog....

Pluto etter Østagløttens Oblix fikk 2UK på Rjukan. En hund vi skal følge nøye med videre....

TISPER TIL SALGS

Østagløtten kennel kan tilby 1 stk tispevalper tilsalgs. Etter stor pågang etter hanvalper, så har jeg holdt igjen litt. Nå sitter vi med fasiten.

Derna har nå bevist at hun leverer hunder med overskudd,gemytt og helse.
I kombinasjonen med Jutevatnets Radar kan jeg nærmest garantere hd-frie pointere. Tøff påstand......
Radar har også bevist at han avler meget godt med forskjellige tisper.
Her har dere en unik mulighet til å få en stammor med kvalitet til din kennel.
Kennel Jutevatnet  v/Ole Frøland ser muligheten og henter, den eneste hanhund for bruke, påny inn i sine linjer.

Valpene vokser godt, og er tilfredse. Alle valpene er type like.
Ring for en hygglig pointer prat.

ÅRETS POINTER 2010 OG JAKTCHAMPION JUTEVATNETS RADAR. FAR TIL KULLET MED DERNA.

6 VALPER ER FØDT, KUN EN HANNE 0630. Ingen fødsel inatt, Derna er forsatt pigg, det virker som det er litt lenger frem.
Mandag 21/3 1720. Hun er forsatt pigg, vi måtte sjekke dagene, så alt går  som normalt. Vi ble litt lurt.....
22/3 0630 Tempraturen har falt ned under 37.
       1500. ------ -------   ----- --------   ned til 36.4.  Melka har kommet, dvs at livmora har begynt å jobbe med sammentrekkninger. Hun er litt ukofortabel, men pigg. 1630. Derna har gått sjøl til valpekassa, de begynner virkelig å nærme seg..... valp på vei ut, fostervannet har gått, hun er pigg

Da kom den første valpen ut kl 2050. 1 s/hv han
                                            2140 1 s/hv tispe
                                            2325 1 s/hv tispe
                                            0120 1 s/hv tispe
                               23/3       2110 1 s/hv tispe
                                            2240 1 s/hv tispe
Det utrolige har skjedd, nesten ett døgn senere har det kommet foreløpig 2 stk lytefrie tisper. 
 
Da kan jeg bekrefte at Østagløttens Rosa er med valper. Det er 37 dager siden hun ble parret.

Her ser vi valpene til Derna. I en utavlparring, ser vi fortsatt typelikheten. Iflg. de gamle mesterne, så skal begge linjene være gjennomavlet, (Linje/innavlet) og typelike.....

ØSTAGLØTTENS RIBOT 1VK M/CASIT OG NUCH

Østagløttens Ribot tok 1vk med casit på Filefjell idag. Han ble med det også Norsk Utstillings champion. GRATULERER TIL ØYSTEIN OG TOM.

NUCH ØSTAGLØTTENS RIBOT GÅR FOR SEIER!!!!

RIBOTS HELG

Østagløttens Ribot fikk i vk-kval 3vk på filefjell. Han ledet lenge, men i et spennede siste slipp med Kuling, ble det sekundering, isteden for stand. Dommeren ringte meg, og fortalte om Ribot. Øivind Holm roste Ribot med fenomnalt bra trøkk og reviering med flott inngang på fugl. Jeg takker.....
Vi venter i spennig på dagens finale...

Ribot leder finalen med fuglarbeid med flott reis, foran Lucifer. Det er 5 på lista!
De har nå, kommet inn i omeråde med masse fugl..... SPENNEDE!!!!!
RIBOT VANT!!!!!!!

GRATULERER TIL FINN TRANA.

Vi gratulerer til vår kommende valpekjøper Finn Trana med gullmerke i Østfold fuglhundklubb. Den har du virkelig fortjent!!!!

FLERE ØSTAGLØTTENS ER MELDT PÅ JAKTPRØVER

Her er det mye Østagløttensblod i hundespannet som trenes til start på jaktprøver senere i vinter. Vi kan se at det går i stor fart. Ansiktsutrykket til Jan , viser det.... Historien er at spannet klarte ikke svingen, lenger nedi bakken. He,he

DET NÆRMER SEG......

Det er kun 14 dager igjen til Derna's fødsel. Hun begynner å legge seg godt ut.
Vi har trent henner fornuftig, og valpekassa er klar...

Østagløttens Embla en valp fra første kullet. FLOTT IKKESANT!!

ØSTAGLØTTENS OBELIX MED TALENTFULLE AVKOM

Her ser vi Østagløttens Oblix i samstand på rype med et av sine avkom. Det kommer flere til start i uk i vinter. Iflg. eiere så har de enorm jaktlyst og er særdeles rolig i hus med tykt hårlag. Vi venter spent på fortsettelsen....

ROSA OG TRYM HAR PARRET

Det tok kun sekunder etter de fikk møte hverandre før parringen var et faktum. De hang fast i ca. 25min.. Trym liker seg godt i Ringnesåsen med mange flotte pointerdamer.

Alle skulle være med på bilde...
Torfinn i knestående i surt vintervær

NORSK UTSTILLINGS CHAMPION.

Vi har fått championate offisielt godkjent fra nkk. 
Ellers tyder alle signaler på at Derna har valper. Vi gleder oss, og har begynt å trene henne forsiktig.

NUCH Østagløttens Rosa Montana har fått løpetid.

NUCH Østagløttens Rosa Montana har fått løpetid. Hun skal parres med
NUCH Lytingsfjellets Trym. Vi er så heldige og henter hjem Trym for parring.
 Vi takker eieren Torfinn Lyngroth for stor velvillighet og raushet. De som ønsker kan komme innom og ta en titt på denne flotte pointeren.

Her ser vi Lytingsfjellets Trym i flott stand. På få starter har han klart og oppnå 1VK.

A-HOFTER PÅ MAKKER

Jutevatnets Makker eier: Christian Narmo(svigersønn) er HD-fri A. Han er en eldre helbror av vår Tikka.
Dette er godt nytt både for kennel Jutevatnets og Østagløtten. I denne kombinasjonen har kullene en innavlsprosent på nær 20%.
Med denne bekreftelsen kan vi stadfeste at foreldrelinja er sterk helsemessig.
Tikka skal parres inn på Østagløtten om et par år.(se stamtavle 2020). Med Østagløtten egen gode helsestatus, blir dette en viktig framtidsrettet bidrag for helse i pointeren. 

Her ser vi Jutevatnets Makker i stand på fasan. Han var her 13 mnd.

NUCH ØSTAGLØTTENS ROSA MONTANA.

ØSTAGLØTTENS ROSA MONTANA BLE NORSK UTSTILLINGS CHAMPION.

På Raufoss sikret Rosa sitt siste cerfikat. Hun ble bir og kom på 4 plass i Best in show. Rosa har stilt på 3 utstillinger og tatt 3 strake cerfikat, og med det oppnådd vår målsetting. Hun har herved avsluttet sin karriere i utstillingsringen.

Kritikken fra Raufoss:   Meget god type med velskåret hode, god hals og skulder.
                                Sterk kropp i utmerket kondisjon. Meget god overlinje.
                                Beveger seg meget effektivt. Godt hårlag og gode poter.
                                Meget godt temprament.  1bk 1konk ck cert bir 4 bis

Her ser vi Østagløttens Rosa Montana nettopp blitt norsk utstillings champion.

Din overskrift

DERNA OG RADAR HAR PARRET.

Endelig kom dagen hvor Radar fattet interessen. Han nølte ikke, og hoppet raskt oppå Derna. Ole Frøland lar dem parre par ganger til de nærmeste dagene.

Vi håper på mellom 6-8 valper. Meld deres  ønske om valp. En utavlsparring med 2 dokumenterte pointerlinjer som avler kvalitetshunder. Som dere ser av deres stamtavler, så er de begge tett linjeavlet på kjente hunder og nedarvere både i norden og Italia. Det skulle ikke forundre meg at det ble noen vinnerhunder i dette kullet!!!

Slik blir blir valpene etter Radar og Derna. Dette er Østagløttens Embla, ei tispe fra første kullet.

DERNA HAR FÅTT LØPETID. Parres på fredag.

Derna har fått løpetid. Ole Frøland tok i mot oss på  hytta si  på Dombås. Derna og jeg ankom på lørdags ettermiddag.  Jeg hadde tatt med Jutevatnets Tikka for å vise henne fram til Ole. Hun har blitt 8 måneder. Jeg tror han ble overrrasket og imponert over Tikka's flotte kropp og pointerhode.  Vi var enige om framtiden kunne bli  riktig så spennede... 
 Iflg. Blodprøve skal parringen skje på fredag. Vi håper på mange valper.
 Hanhundeier (Ole Frøland) skal ha 2 stk hanvalper). Ta kontakt for en god hundeprat. Her er muligheten til en flott stammor til din kennel.

Østagløttens Rosa Montana er påmeldt utstillingen på Raufoss.

Østagløttens Rosa Montana er påmeldt på utstillingen på Raufoss 30/01.
Vi håper på at "alle gode ting er tre". Med litt flaks så kan vi være heldige å få det siste certet på utstillingen , som gjør henner til norsk utstillingschampion.

Her ser vi Rosa i sædeles flott stil og aksjon på vintertrening.

Sønn til Østagløttens Obelix vant HJFF klubbmesterskap

Tyson en sønn av Østagløttens Obelix vant klubbmesterskapet til Haugesund jeger og fiskeforening i helga.  Tross sin unge alder tuktet han de eldre hundene og fikk 1 godkjent fuglarbeid. Ryktene sier at det er noe italiensk drag over kullet etter Obelix... 

Det skader ikke at det kom noen  flere kvalitets pointere.  Vi venter spent på vinterens jaktprøverstarter på disse hundene.

Her ser vi Østagløttens Obelix i stand på orrfugl.

PASS PÅ !!!

Ved en liten sjekk på dogweb, så jeg at kennelcertet til Østagløttens Rosa Montana ikke var påført etter utstillingen. Jeg sjekket mine og de andres resultater og sendte en mail til nkk. Jeg fikk en telefon noe senere, hvorpå jeg fikk en forklaring på at dogweb stengte for Rosa's cert. Pga. tispa foran ikke var fullcertet. Jeg fortalte de hvilke utstillinger, hvor  den tispa hadde fått sine cert. De så at mine opplysninger var korrekte. Med et tastetrykk, vips så åpnet dogweb seg og åpnet for at certet  ble Rosa's.

Konklusjon: Kvalitetsystemet til nkk ikke fungerer godt nok.  Dette må bedres!!!

Her ser vi Rebecca og Østagløttens Ribot sikre seg et cerfikat.

Østagløttens Rosa Montana*s parringspartner er bestemt.

NUCH Lytingsfjellets Trym blir parringspartner med Østagløttens Rosa Montana.
Etter langtids vurderinger falt valget ned på Trym. Jeg har jobbet med et prosjekt som skulle gi meg et gjennomavlet blod nærmest Black Luckys superkull fra 80-tallet.(Groll-Black Luckys Spirit of st. Louis) Dette er et kull jeg kjenner svært godt. Søskene Black Lucys Prikka, Binga, Bell og Papageno har vist seg som meget gode nedarvere og hatt betydning i kjente  norske og svenske kennler som Bjørklunds,Lytingsfjellets,Ottorinos, Axelas,Østerviks, Huldreveiens og sist men ikke minst kennel Ylajali. I dette kullet beholder vi minst en tispe. (Østagløttens Risa) Se. stamtavle 2020.

2 BLIDE EIERE AV ELITEHUND DIPLOMEN FOR ØSTAGLØTTENS ROSA MONTANA

Her har vi nettopp motatt elitehund diplomen for Østagløttens Rosa Montana på møte i O/A-gruppa.

STORCERTET I BOKS FOR ØSTAGLØTTENS ROSA MONTANA.

Etter knivskarp konkuranse klarte vi å få kennelklubbcertet. Vi ble 4 beste tispe bak 3 championtisper.  Jeg var kjempefornøyd med at cert nr. 2 var i boks, nå mangler vi kun ett cert før vi kan titulere Rosa som norsk utstillings champion.

Østagløttens Rosa Montana tar sats og starter på nkk's utstilling til helga.

Til helga starter Østagløttens Rosa på utstilling på  nkk's utstilling i Lillestrøm.
Vi håper på å kjempe om kennelcertet, men det blir tøft med 22 startene pointere.

Her ser vi Jutevatnets Tikka (Hun ligner på Lux). Han kommer igjen hele 5 ganger + sin søster (Lucia) 2 ganger tett på slektstre. Her sjekkes det om hun blir like pen som sin kusine.

ØSTAGLØTTENS ROSA HAR BLITT ELITEHUND

20.11.10. På Lillehammer fikk  Østagløttens Rosa 1BK, CK,CERT, 1BIR, 4BIG. Hun ble med det Elitehund i NPK. 

Vi har nådd målsettingen for i høst. Vi gleder oss til jaktprøvene til vintern. Ellers kommer jeg tilbake og skriver om flere spennende prosjekter i løpet av noen uker.

Her ser vi Boris (beste han) og Østagløttens Rosa Montana(BIR) på utstilling i Lillehammer.

Østagløttens Rosa Montana skal på utstilling

Østagløttens Rosa M skal på utstilling til helga. Hun mangler premie fra utstillingsringen.

Rita har trent og stiller Rosa på Lillehammer til lørdagen. Vi håper på 1BK så hun blir Elitehund i NPK.

Østagløttens Rosa M i en stilfull aksjon på jakt etter fasaner.

ØSTAGLØTTENS RIBOT STARTER PÅ RUGDEPRØVE.

09.11-10. Østagløttens Ribot skal starte på Osprøvene de 2 neste helgene å kjempe om den gjeve "Rugdepokalen".


Hans far Østagløttens Hugå kommer til  Os til den siste prøven for å starte sammen med sin sønn.

Som oppdretter gleder jeg meg og håper gutta lykkes!!!


9.11-10  Ribot kom ikke for rugde. Han gikk veldig bra iflg. Øystein
20.11-10
            Hugå og Ribot startet men, de lykkes ikke å finne rugde.

Østagløttens Ribot viser oss her at han kan mer enn jakte på fasaner og rugder.

INGEN FASAN I SIKTE.

De unge uk hundene lykkes ikke på prøven i helga.  Jutevatnets Makker viste styrke og fikk 75min. uten fugl. Han gikk til en klar 1premie. 😥

Spennede start til helga av Østagløttens Hjørdis

Dette er en hund fra Østagløtten (Derna-NJCH Jutevatnets Radar) som jeg har store forventninger til i de nærmeste årene.

Til start kommer også: Jutevatnets Makker(NJCH Jutevatnets Pernille- Pimens Arrow) til vår svigersønn Christian Narmo.  Makker er storebror til vår egen Tikka. (Se utvidet stamtavle på disse hundene). Han er i kjempeform og viste oss sine kvaliteter på klubbprøven for NPK's avd. O/A i helga.

Her står Jutevatnets Makker i stand på fasan.

TOM HARDELANDS LYKKEDAG


31.10.10 Endelig lykkes Østagløttens Hugå, med å få sin 1ak, han hadde 3 komplette fuglarbeider.  Ingen andre på partiet hadde stand!!!!!  Jon Nesheim dømte, og lurte på om alle de "andre" var tett i neså!!!!

Østagløttens Ribot fikk 3 vk finale, i hans debut i vk. Tom er som kjent også medeier i Ribot, sammen med Øystein🙂🙂

Jeg unner virkelig Tom, denne suksess'n, han er en kjernekar og har et meget velutviklet bilde av, hva som er en skikkelig god hund. Gratulerer til Tom, Rebecca og Øystein. 😀30.10.10.   Østagløttens Hugå fikk 3ak på Forus. Med ett perfekt fuglarbeide og en fugltaking. men akk så mye fugl😮

Hans sønn Østagløttens Ribot, gikk videre til finalen i vk'n.

Østagløttens Hugå og sin sønn Østagløttens Ribot på tur i Etnefjella

Østagløttens Ribot 1AK

09.10.2010: Østagløttens Ribot fikk sin meget velfjortjente 1ak i Østfold. Jeg var med å så et kvalitetsøk med flott aksjon og nydelig hodeføring. Han blir spennende å se i vk mot de andre kanonene... 

Her ser vi Østagløttens Ribot i flott aksjon med høy hodeføring i en alder av snaue 6mnd. på trening i Skåne. Ikke dårlig!!

Østagløttens Rosa Montana 1AK

02.10.2010:   Østagløttens Rosa Montana fikk 1AK på Vestfold Fk's  sin prøve, hun sikret seg to fuglearbeid. Hun har et søk, stilfull aksjon,hodeføring og ikke minst stor fart. Jeg ser framtiden lyst imøte.....

Østagløttens Rosa Montana i stilfull stand på fasankull.