GOD JUL!!!

Utsyn i Rendalsfjella i des 2013

God jul til alle som følger min hjemmeside. Året går mot slutten og en stille tid med hundene. Forventer parring med Rosa og Radar om noen uker. Vi har løpetid  blandt tispene, så ting skjer snart.

2AK TIL KLEIVSKOGENS REBELL PÅ OSPRØVEN!

Laicia del Frangio. Mor til Rebell.

Vår framtidige avlspointer Kleivskogens Rebell (NUCH Østagløttens Ribot-Laicia del Frangio) fikk i helga 2AK på Osprøven. Iflg Øystein gikk han glimmrende og manglet reis for å få høyeste premie. Hans mor fikk også 2AK. Det var 40 startende på lørdag og kun 6 premierte.

BIR OG CK til Østagløttens Del Piero på fellesutstillingen

Østagløttens Del Piero(Rosa-Trym) og eier Øyvind Kaløy var på fellesutstillingen i Trondheim. Med exelent, ck og best i rasen, kunne ekvipasjen ta imot heder og ære.. Gratulerer og stå på, Øyvind!!!

ØSTAGLØTTENS LUBA (9mnd) BLE NR.2 I ØSTLANDSMESTERSKAPET

Glade eiere og førere

Knappe 9måneder viste Østagløttens Luba seg gjennom hele 6 slipp, som en meget god søker! Far sjøl, var meget godt fornøyd!! Hun taklet både vind og makkere veldig bra!🙂Alba var med i åpen klasse. Hun var solid, dagen ut, men kom ikke i fugl.

ØSTAGLØTTENS LELY FIKK 2AK PÅ HAMAR I HELGA!!

På Hamar fikk Østagløttens Lely en flott 2pr AK. Med et flott fuglarbeide, men det ble noen riper i lakken, så 1 pr. gikk føyken... Gratulerer til eiers kompis som førte og Andre.

Ole Frøland og jeg dro bort til Sverige og fikk med oss SM-felt før vi startet i AK (øppetklass!) på søndag med Østagløttens Alba og Jutevatnets Vågal. Her var det med felling. Begge fikk topp kritikk i første runde. Her fikk vi vist fram hundene på en fortreffelig måte. Alba fikk stand langt ut mitt på stubb, men før vi var helt på skytterhold fløy fasanene. Dommeren var mektig imponert av fart, stil og søk, lenge....men 2 og 3 runde ble Vågal og Alba tidvis perifer og avsluttet..

VALPEKULL JAN/FEB 2014 MED RADAR

Se parringer 2014.

TID FOR JAKT...

Forrige helg tok jeg meg tid til å reise for å se Kleivskogens Rebell på prøve i Østfold. Det er en pointer jeg har hatt under lupen en god stund. Mange gode tilbakemeldinger har det blitt fra mange fuglehundfolk. Jeg ble ikke skuffet!!!!  Han eies nå av Øystein Johnsen.  Han fikk 2AK denne helgen, men han har kvaliteter som tilsier "høye premier og spennende avslpotensial" Han skal uomtvistlig brukes på noen av mine avlstisper. se stamtavler.

Flere Østagløttenspointere var til start, men uten å lykkes.

Neste uke brukes til rapphønsjakt og start på svenskjaktprøve førstkommende helg. En liten titt på

Svensk mesterskaps finale for jeg også tid til......

ENDA EN TIL......

Østagløttens Alba fikk sin fjerde AK denne høsten. I helga var vi i Vestfold. Alba var igjen meget nære 1 premien.  Hennes søster Miss Ziva til Finn Trana startet og viste et meget godt søk., så hun får snart sin store premie når Ziva kommer til start i Østfold. Hun vet ossen hun håndterer rapphøns!!! Jeg fikk særdeles flotte tilbakemeldinger på Kleivskogens Rebell som viste stil, søk og vindbruk av meget høy klasse. Det er en kar som jeg har under lupen. Spennede!!!

Østagløttens Ribot vant!!!

På Tjøllingprøven ble Østagløttens Ribot prøvens beste AKhund!! Vi gratulerer Tom og Øystein.

EN FLOTT HELG!!!!

Østagløttens Ribot

Christian og Charlotte har vunnet  NPK*s prøve på Kongsvold i helga Jutevatnets Makker ble ført av sin oppdretter. Stor grattis til dem alle!!!! Vi gleder oss at vårt valg av avlshannhund, viser seg fram og vinner en stor og historisk jaktprøve. Valper  etter Makker og Rosa blir snart 9mnd og en er påmeldt jaktprøve.

Østagløttens Ribot fikk både 1AK og 2AK. Vår Alba  fikk nok en 2AK og Kjell Ivar fikk 3AK på Proffen.

De nærmeste ukene blir det startet fler Østagløttenshunder. Spennede!!!

TID FOR JAKT

Bilde fra rypejakten i år med Østagløttens Barras og Christian Lundin. Bilde er fra en repotasje fra nrk.no

Rypejakten er kommet godt igang, med varierende resultater fra  fler av valpekjøperene.  Fra våres rypejakt, var det veldig lik fuglbestand som ifjor.

NY 2AK PÅ KONGSVOLD TIL ØSTAGLØTTENS ALBA!

Alba fikk vi etteranmeldt på Trippelprøven på søndag. Vi gikk på Knutshø nord. Et krevende terreng som hun behersket. Det var over 12 rypekull som ble observert på partiet.  Krittikken er som følger:

Alba legger opp til et søk i utmerket fart og stil. Får enormt med terreng med både bredde og dybde i god kontakt. Fortsetter senere som før. Senere stand Fugl letter presist framfor Alba som er helt rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Blir senere slått på fugl og har flere muligheter. Tildeles 2pr. AK

Vi gikk til første ak helt fram til 65 min, da vi fikk stand uten reis på pipkylling. Senere gamblet vi, men fikk et arb til uten reis og flere sjanser sammen med makker.

BRA START PÅ KJÆR FOR VÅR ØSTAGLØTTENS ALBA.

Under meget krevende værmessige forhold, fikk Alba 2AK på sin første start for høsten. På Kjær var det riklig med rype, men få taklet rypene. Her er krittikken:

Alba er en søker som har høy fart og flott stil. Bruker vind og biotop meget fornuftig med god kontakt med fører. Støkker rype og respekterer. Senere stand i vier. Reiser kort og presist rype og er rolig i oppflukt og skudd. Ryper letter under utredning. En meget sterk søker som tildeles 2pr. AK    556444  40min.

Jeg var meget fornøyd med Alba sin prestasjoner denne dagen. Vi gleder oss til nye starter i tiden framover.

Østagløttens Lely viste søk av høy klasse og fikk sine mulgheter og stand i tett vier som endte med støkk av makker. Man må ha flaks med alt....

CERT PÅ ØSTAGLØTTENS LELY

Østagløttens Lely

På Ottautstillingen fikk Østagløttens Lely 1BK og cerfikat. Gratulerer til Andre.

GRATULERER TIL ØSTAGLØTTENS DEL PIERO

Østagløttens Del Piero og handler for dagen var Bente

Østagløttens Del Piero til Øyvind Kaløy ble beste hanne på utstillingen til trøndergruppa. Den var lagt til Heia.

APPORTBEVISET I BOKS!!

På O/A sin sommersamling idag 18/7, gjennomførte Østagløttens Alba en solid søksapport med korrekt avlevering under oppsyn av dommer Ole Hagen. 🙂

Iflg. ryktene, så har fler av søskene tatt apportbevist. Veldig bra!!

NY ELITEHUND!

En solid herremann.

På norsk pointerklubbs spesialutstilling på Bjåen fikk Pluto som er etter Østagløttens Obelix og Giga sin velfortjente exelent. Han ble med dette resultatet elitehund i norsk pointerklubb. Gratulerer til Jan.

SISTE ØSTAGLØTTKULLET FIKK VIST SEG FRAM PÅ UNGHUNDUTSTILLINGEN

Østagløttens Yoga ble beste tispe og Biber vant

På unghundfremvisningen fikk alle Østagløtthundene særdeles lovende. Kullet etter Rosa og Makker er alle veldig typelike og med meget gode kropper og vinklinger. Gratulerer Østagløttens Sifo, Ares og Loma med rød sløyfe. Christian og Sifo ble nest beste hanhund. Ikke dårlig!! Vår Yoga ble beste tispe og nr 2 av alle!!

NYTT EXELENT OG CERT TIL ØSTAGLØTTENS MISS ZIVA

Ziva og Biber

Østagløttens Miss Ziva og Finn fikk et nytt certifikat på Østfoldutstillingen idag. Gratulerer!!

ØSTAGLØTTENS MISS ZIVA FIKK EXELENT OG CERT

På fellesutstillingen på Hvaltjern idag fikk Østagløttens Miss Ziva til Finn Trana både exelent og certifikatet og beste tispe. Vi gratulerer!!

STAMTAVLENE ER SENDT

Kullet NUCH Østagløttens Rosa Montana -Jutevatnets Makker er ferdig registrert og stamtavlene blir sendt ut fra NKK i nær framtid.

Jeg har tatt en ringerunde til alle valpeeierene, og motatt meget gode tilbakemeldinger. Høy selvtillit, sosialt tilpasset, rolig i bil og lydhøre på innkalling. Ikke dårlig..

RITA 50ÅR!!

Vi feiret Rita's 50årsdag gjennom hele helgen med venner og familie. Vi hadde leid et stort og gammelt skipperhus med 46 sengeplasser ved Holmbu i Hurum. Det var kjempegod stemning og god musikk. Rita's famlie hadde lagd skuespill som sammenfattet hennes 50år liv. Utrolig morsomt!! Takk til alle for en flott og velykket helg.

ØSTAGLØTTENS ALBA TIL START PÅ GEILOPRØVA

Etter en lang vinter og med mye dårlig forhold, har vi kommet oss i god form og er klar til start i uk med Alba. Hun har blitt stabil søksmessig og med sine flotte fuglearbeider er vi endelig klar for å oppnå høyeste premie. Vi gleder oss.

Ingen premie på Alba, men hun gikk meget godt(5556444) og fikk som eneste hund  hele 80 minutter. Vi så et par ryper hele dagen på blytungt føre. Da, er vintersessongen over for oss.

HJEM FRA SERBIA

Da, har alle hundene kommet hjem fra Serbia. Iflg. Anders Due har alle hundene hatt stor nytte og fått testet seg på vill rapphøns. Det er ingen umulighet at både Østagløttens Lely og Songa kommer til jaktprøvestart i de førstkommende ukene. Vi ønsker alle lykke til med prøvestart.

VINNER AV SØLVFASANEN TIL MISS ZIVA OG FINN!!!

Her sitter en fornøyd eier og sin hund etter nettopp fått sin velfortjente 1UK på Østfoldprøven i høst.

På Østfold fuglehundklubb's årsmøte fikk Østagløttens Miss Ziva og Finn Trana den ære og prestisjefulle sølvfasanen til odel og eie. Gratulerer fra oss i Østagløtten. Denne utmerkelsen og statuen har blitt utdelt fra lang tid tilbake.

LEVERING AV VALPER

Da, er det tid for levering av valper. De skal hete Østagløttens Ares, Manne, Sifo, Mattis, Høst, Essi, Mina, Yoga, Bora og Luba.

Vi ønsker alle valpekjøpere "LYKKE TIL" med kjøp av pointer hos Østagløtten

FLOTTE DAGER I DANMARK

Finalematchingen.

Vi fikk se meget flotte terrenger og hundene fikk virklig testet seg på vill rapphøns og fasaner. Om morgenen ble vi møtt med 7minus og kald vind, altså ikke lette forhold. Alle pointerene fikk noen fuglarbeider,men alle pådro seg noen støkk og fikk oppleve flere feltharer og dusinvis med rådyr. Under kvalifiseringen mertret ikke Proffen, hverken forholdene eller opplevelsen. Han var rett og slett sliten etter flere dager med mye trening. Miss Ziva manglet hverken fart eller jaktlyst. Hun var med helt til dagens ende uten egne støkk. For det var mange hunder med rapphøns i luften. Av ca. 50 hunder, fikk 11 stk fuglearbeider og ble med til finalen. Jeg var ikke spesiellt imponert over nivået, men 1 hund var klart bedre begge dager og vant fortjent. Men danskene har imponerende pokaler og ærverdighet som det er morsomt å oppleve og ga mersmak til oppfølging til flere reiser og prøver, men neste gang reiser jeg til dansk pointerklubbs hovedprøve.

ØSTAGLØTTENS TIL DANSK DERBY

Nuch Østagløttens Hugå er en kar som behersker lavland. Han har startet både i Sverige og i VM. Med 3plass i svensk derby og 3 stk 1uk m/hp

Vi er 4 stk. som reiser til Danmark for trening og start i dansk derby. Knut Tore og Østagløttens Fairytale, fikk dessverre løpetid forrige helg. Til start kommer Østagløttens Miss Ziva og Proff.

Som oppdretter er det en fornøyelse at valpekjøpere legger ned mye trening og innsats for komme til start. Det er ikke helt det samme som å starte på en norsk lavlandsprøve.

ØSTAGLØTTENS RIBOT stoppet pga, storm

I Ukene framover blir det start på flere Østagløttens på jaktprøver.