GODT NYTT ÅR FRA ØSTAGLØTTEN!!!

Rita foran huset til Sten Rønnlig i Sverige

Et år er i ferd med å ebbe ut, og lysere tider kommer... Nyåret blir feiret på hytta sammen med familien og alle pointerene. Rosa ble første tispe med løpetid, så da  kommer de antakelig på rekke og rad. Spennede!!

STORT TAP FOR POINTEREN!!!

NJCH Jutevatnets Makker ble påkjørt og døde i kveld. Vi er i fortvilelse, både i Jutevatnet og Østagløttenen etter meldingen ved Makkers brutale møte med en bil.  En kort luftetur før kvelden, ble hans siste reis. Mye kan sies om Makker, men han var blant de allerer beste!!!!!! Og jeg mener  en av de mest spennende avls hannhundene i norden etter sin onkel Radar

EKSKLUSIVT!!!!!

Vi var forutseende og tappet Makker for sæd tidligere i år.

ØSTAGLØTTENS SIFO BLE ÅRETS UNGHUND I O/A

Sifo og Luba i påskeveggen og tyvlånt godstolen til bestepappa.

Østagløttens Sifo til svigersønn ble Årets Unghund i Oslo/Akershus, hans søster Østagløttens Luba ble nummer 3. Vi gratulerer!!!

2 NYE KULL FRA ØSTAGLØTTENS!!

Det kommer 2 kull fra Østagløttens, ved første løpetid på tispene Østagløttens Songa og Østagløttens Alba. Vi håper det blir før jul i år. se planlagte parringer.

ØSTAGLØTTENS BARRAS FRISKMELDES!!!

En særdeles flott herremann Østagløttens Barras. Her ble han nr 2 på unghundfremvisningen for 2 år siden, ført av undertegnende/oppdretter.

Østagløttens Barras viste gryende talent i UK, men  med et brukket bein,  som ikke ble oppdaget før i høst, har tiden vært meget uviss for eier og hund.  Med spesialistlege som har fulgt opp Barras , så ser det ut som oprasjonen har vært velykket🙂 Vi kan bare ønske eier og hund "Lykke til"

ØSTAGLØTTENS YOGA ER SOLGT!

Valget er mellom søstrene er bestemt og Yoga blir den som ble solgt.  Jeg ønsker ny eier lykke til med en Østagløttens🙂 Siste: Ny eier dro til skogs og felte 2 orrfugler etter stand og ro i oppflukt med flott apport. 🙂🙂 

ØSTAGLØTTENS ESSI FIKK EN FLOTT 2UK PÅ VESTFOLDPRØVEN 2

Essi fikk med et klassearbeid på et rapphønskull, spontan applaus både fra dommer og parti. Hun manglet litt på søket for å få høyeste premie. Gratulerer med en viltfinner og fuglebehandler🙂

NUCH ØSTAGLØTTENS RIBOT TIl SEMIEN I NM

Ribot

Ribot gikk videre som 6 hund, uten fugl. Vi håper på premie imorgen og finaleplass. Han mangler kun 2 poeng til Jaktchampionatet🙂

AKK, Ribot måtte ha fuglearbeid for å komme til finalen.... snipp,snapp, snute

GRAND PRIX FINALE FOR ØSTAGLØTTENS LUBA OG MATTIS.

Østagløttens Luba i stand på en nyslått stegg

RJUKAN GRAND PRIX:

Etter en lang 1 dag, ble Luba rangert som nr 1 og Mattis nr 3 til finaledagen. Mattis røk ut pga. flere muligheter i første lang slipp. Luba imponerte gjennom hele dagen og ble beste søker.

2 UK og 3 UK på Østagløttens Essi

Østagløttens Essi

04.10.14

I dag ble det 3 UK på Østagløttens Essi.

03.10.14

På første start fikk Østagløttens Essi 2 UK på Østfoldprøven 2. Med litt hvile og overskudd, fram til neste prøvestart, så går Essi for høyeste premie🙂

Gratulerer til eier Terje Pedersen🙂

1 UK TIL ØSTAGLØTTENS LUBA! OG 2AK TIL FAIRTALE

2 AK til Ferry og Knut Tore på Østfoldprøvens 3 dag.

Endelig!!! Der fikk vi 1 uk på Luba på Østfoldprøven 1. Med et komplett fuglearbeid og tallkarakterene 566444. Hun er den 3 i kullet etter Makker og Rosa som har fått 1UK. Imorgen starter en haug med Østagløtten pointere. Vi venter spent..... Makker ført av Rita gikk feilfritt og videre til finalen.

Østagløttens Luba's kritikk:     

Luba går ut i et velanlagt søk i motvind, høy fart, fin stil og god kontakt. Har sjans på rapp som ligger i slippomerådet. Stand, reiser villig og presist rapp. Rios, utreder. Holder en svært høy kvalitet på søket gjennom hele dagen. Har et flott arbeid på rapp og tildeles  1pr. UK

 

NY 1 UK TIL ØSTAGLØTTENS MATTIS

Østagløttens Mattis

På Hjerkinn røk Mattis ut i derby-kval, men tok en start i uk på lørdag. Han gikk på Hjerinn syd, som er et terreng som både er tungt og ofte med lite rype. Mattis søkte særdeles godt og fikk tallkarakterene 666444 og med 2 komplette fuglearbeider på 2 store rypekull og fikk sin meget velfortjente 1 premie. Gratulerer fra oss!!

2 ØSTAGLØTTENS ER KLAR FOR HELGAS DERBY!

En pust i bakken, etter en vellykket morra økt. Her er gutta's mor Østagløttens Rosa M med Per Olav Narmo

Østagløttens Sifo og Østagløttens Mattis er klar for helga's Norsk derby. De to hannene har gjennom høsten, vist oss med sine premier og høye søkskvaliteter at de kan se med en viss optimisme til helga's derby. Vi ønsker dem all lykke!!!

Begge ble utslått. Mattis møtte Kongsvoldterrengene ble utsått pga søk.

Sifo gikk veldig bra og lå på 2 plass etter 1 runde, men fikk flere sjansjer på ryper.

3 premier på Østagløttens sist helg

08.09.2014

Østagløttens Lely fikk 1 AK (N JCh Jutevatnets Radar – Derna) på Sjodalsprøven og er dermed blitt elitehund. Eier: Andre Stenumgård.

Øyvind stilte i helgen for første gang Østagløttens Del Piero  (N UCh Lytingfjellets D-Trym – N UCh Østagløttens Rosa Montana) på jaktprøve i Sjodalen. «Guten» imponerte under vanskelige forhold og de kunne ta med til Harpefoss en flott 2AK. Eier: Øyvind Kalvøy. '

Svigersønn fikk nok en 1 UK på Østagløttens Sifo på Kongsvold.

Som oppdretter er vi meget stolte og tar av oss hatten. Gratulerer til dere alle med fremragende premier.

 

4 premier på Østagløttens i helga

Østagløttens Mattis fikk 2pr.uk på Hovden. Han manglet reis. Eier: Helge Qvarstein.

Sifo til svigersønn fikk med seg 2pr fra Kongsvold. En 2uk og 3 uk

Østagløttens Fairytale fikk 2ak på Kongsvold. Eier: Knut Tore Dahle.

Gratulerer til eiere🙂

Jeg fikk tilsendt en av kritikkene til Østagløttens Mattis.

Mattis viser et jaktsøk langt ut over hva vi kan forvente i denne klassen. Terrenget dekkes effektivt og systematisk i alle vindretninger. Støkker enkelt fugl og respekterer. Senere stand. Reiser kontant og presist rypekylling og er rolig i oppflukt og skudd. Briljerer i hele dag og vi gratulerer med 1pr. UK.

 

NÅ BEGYNNER MOROA!!!!

En flott start på høstens jaktprøver. Det yngste kullet i kennel Østagløtten, fikk 4 jaktpremier i helga 24/8. 2 av hannhundene fikk derbybiletten.

Østagløttens Mattis fikk 2stk 1UK, henholdsvis i Sirdal og på Rjukan. Gratulerer til Helge!🙂

Min svigersønn fikk med sin Østagløttens Sifo 1UK på Kjær på imponerende vis!! Gratulerer!!!

Vår egen Østagløttens Luba fikk 2UK på Kjær. Hun er et råskinn i fjellet og vi gleder oss til neste prøve sammen med sin søster Yoga. Håper lykken snur til helga..

MIN VENN OG POINTERMANN HAR GÅTT BORT.

En lykkelig dag! Geir Roger og Elka med 1VK på Tromsøprøven

Min venn og pointermannen Geir Roger Hagenes,  har gått bort. Hvil i fred.. Du vil bli savnet.

Østagløtten har kjøpt hundehenger!

Med mange pointere i stallen, blir det bedre logistikk med en hundehenger med meget god komfort.

A-HOFTER PÅ ØSTAGLØTTENS SONGA

Østagløttens Songa

Østagløttens Yoga vant unghundfremstillingen 5/5-2014

Pointerklubbens vandrepokal

I dag vant Østagløttens Yoga, Unghundhundfremvisningen på Lindeberg.  Det er andre napp i vandrepokalen for Østagløtten. Vi har 4 stk andre plasser med forskjellige pointere, så det var moro å toppe det med seier iår. Med Jutevatnets Makker som far , er det nok en overaskelse for en del at det dukker opp pene pointere....

 

Ny exelent og ck

På  Romerikefuglehunds sin utstilling fikk Østagløttens Alba exelent ck og res. cert. Det var meget nære på at hun fikk certet. Sånn er det noen ganger....

ØSTAGLØTTENS SONGA OVERTAS.

Østagløttens Songa overdrar til oss. Vi har blitt enig med Tom Hardeland at Songa flytter til Ringnesåsen. Vi takker og bukker. Tom!

Songa har mange gode kvaliteter som skal utnyttes og videreforedles i avl. Vi satser på høstens jaktprøver.

 

EXELENT OG CERFIKAT TIL ØSTAGLØTTENS ALBA

På fellesutstillingen idag fikk Østagløttens Alba Exelent og cert på sin debut på utstilling.

A-HOFTER PÅ ØSTAGLØTTENS SIFO

KUN 1 ØSTAGLØTTENS TIL START.

På sessongens siste prøve, kommer det kun 1 Østagløttens til start.  Pga. stor overtegning og ugunstig trekking, velger jeg og fler, og avslutte vinterens prøver.

FLOTTE DAGER I FEMUND TO HELGER PÅ RAD!

Vi har hatt de første startene med Østagløttens Luba. Det ble ingen premie på oss eller noen i partiet. Ingen fugl se, men dommerene likte Luba særdeles godt. Ikke dårlig med 2 ganger 666444.

Makker til svigersønn og far til Luba fikk også: 666444 og 1VK M/CK  SVÆRT BRA!!

Den fremtidige parringspartner til Østagløttens Luba. Kleivskogens Rebell(Laica og Østagløttens Ribot) fikk sin meget velfortjente 1AK på Filefjell. Se stamtavle 2016.

Flere Østagløttens kom til start i helga, men det skorter på dressuren og ingen ble tildelt premie.

På RSM startet vi med Luba. Lite rype, men på lørdag hadde vi muligheten. Luba tyvreiste hele 2 ganger før pappa rakk å komme opp til henne. Jaja ingen katasrofe, hun går som en drøm og ting faller etterhvert på plass. Gutta i Danmark lykkes heller ikke.  Østagløttens Mina startet på Geilo og hadde samme reisen som sin søster Luba.

Eller kan vi fortelle at Kleivskogens Rebell fikk både cert, casib, bir big på nkk's utstilling i Bergen. Han er tydeligvis pen også!!

ØSTAGLØTTENS HD-FRI

I dag fikk vi resultatene på Østagløttens Luba (A) og Østagløttens Yoga (B). Dette var flott, fordi Yoga var kraftig skadet i høst og gikk på 3 bein i hele 3 måneder. Hun fikk en pinne, rett inn i front av baklåret. Jeg var redd for at miljøfaktoren kunne spille litt inn, men heldigvis...

Ingen premier på Østagløtten i helga.

Vår Luba startet på Rjukan og fikk 2 slipp før partiet valgte og avslutte dagen på grunn av snøføyk og tåke. På Mjølfjell startet Østagløttens Songa og gikk særdeles bra iflg. Øystein. På søndag fikk hun stand i nedoverbakke. Den harde reisen ble litt for lang. hmm.

Ingen premier på Østagløttens Lely

Derbyfinalisten Lely hadde 2 starter i helgen, uten og lykkes. Bare for å minne på til valpekjøpere, så har dere byttet klasse..... Her skal ting være iorden!! he,he. Bedre lykke neste gang!

HD-FRI!

eier og hund

Østagløttens Fairytale etter Derna og Radar er fått HD-A. Gratulerer til eier.

Det var ingen spenning eller bombe at hun fikk A-hofter, men alt må gjøres... 

INGEN LØPETID.

P.G.A. Rosa's løpetid er meget forsinket, velger jeg ikke å parre i denne omgang.  Det er første gangen, hun har hoppet over en løpetid.  Vi får vurdere en parring ved neste korsvei. Takk for bra respons og beklager til de som har ventet på valper i denne kombinasjonen.

GODT NYTTÅR!!

Hei alle sammen!

Østagløttens Rosa Montana har ikke fått løpetid som forventet. Hun er 1 måned forsinket i forhold til tidligere.