ØSTAGLØTTENS ALBA HAR FÅTT LØPETID!! 4/12 -15

Østagløttens Comba Her 5 mnd

Hun blir paret innen 14 dager med Østagløttens Comba.

SE: PARRINGER OG STAMTAVLE 2016

ÅRETS POINTER!! I A/O ØSTAGLØTTENS SIFO!!

På avd. Oslo/Akershus sitt julemøte fikk Østagløttens Sifo , prisen som Årets Pointer i vår avdling. Gratulerer til Christian

1 AK PÅ NUCH ØSTAGLØTTENS MATTIS!

Mattis og Helge!! En super duo!!!

På Egersunds sin skogsfuglprøve idag , fikk NUCH Østagløttens Mattis og Helge 1AK. Med 2 stk flotte fuglearbeider, overbeviste Mattis også, som "SKOGSFUGLHUND" Han mangler bare noen få poeng på Jaktcampoionatet i en alder av 2 år 9mnd. 🙂Vi gratulerer Mattis og Helge!!! med en fantastisk sessong.

Nå!! Må pointerfolket våkne!! Denne fantastiske pointerer'n, må snarest "settes i avl!!" 

ØSTAGLØTTENS NR. 2 OG 3 I ØSTLANDSMESTERSKAPET!

Glade premievinnere!!

På Østlandmesterskapet debuterte Østagløttens Loma med eier (Stoffe) på lavland  og ble en meget god nr 2. Gratulerer!!!  Det ga mer smak, vil jeg tro...  Rita og Østagløttens Alba fulgte på plassen bak og ble nr 3.

Østagløttens Loma kommer fra det meget gode kullet, etter Makker og Østagløttens Rosa. Hun viste oss overskudd og høy jaktlyst.

TRENINGSSAMLING FOR SONGA-SIFO KULLET, M. FLERE!!

🙂Vi møtes på Kvelde den helga Østlandsmesterskapet skal arrangeres. Valpekjøperene får se mor og far i aksjon, sammen med sine valper. Dette blir artig!🙂

ØSTAGLØTTENS LELY VIDERE I NM-FINALE

Vi gratulerer!!! Og kommer og ser på finalen.

Lely gikk veldig bra og holdt koken søksmessig, men lykkes ikke med å finne fugl.

Østagløttens på skogsfuglprøve!

Hennes ypperste egenskap som fuglehund er kvalitet i fuglearbeidene. Noen meter foran sees en livredd rapphøne.

Krittikk:

Alba imponerer hele dagen med et erfarent og velanlagt søk med høy intensitet. Hele dagen i glimrende kontakt med fører. Dessverre kommer hun ikke for fugl idag. 115min. 65444

I et parti med fravær av skogsfugl, så blir det ikke lett...

Alba har bevist at hun går til 1pr i alle former for jakt. Hun har overbevist både i Danmark, Sverige med fart, flott stil og reviering på deres lavlandsprøver og regelverk. Hun har gått til høyeste premie på Kongsvold, Kjær, Østfold og nå skogsfuglprøve.Hun har mange premier, men mangler, den som gjør henner til utstillingchampion. Med en ro og høykvalitets fuglarbeider, et super og stødig, robust gemytt er hun en ener i mine øyne.

NESTEN!!! DEN 5 I KULLET!!! 25/26 /9

Østagløttens Essi

Det ble 2 ganger 2 ak til Østagløttens Essi til Terje Pedersen i Østfold idag. Gratulerer!! Det var Essi's  2 første starter i AK. Hun har 5 premier på 6 startet. Ikke dårlig!! Snart kommer 1 premien!!

På Trippelprøven startet Østagløttens Yoga for første gang i AK. Hun gikk glimmrende 666444 og fikk stand, men spratt noen meter for langt. Veldig synd...

Finn og Østagløttens Ziva kom ikke for fugl på Østfoldprøven igår

NYHET!!! ØSTAGLØTTENS ROSA PARRES MED RADAR TIL NYTTÅR!!!

NUCH Østagløttens Rosa Montana. Hun er rett og slett en meget god avlstispe!

Dette blir en parring i etterkant av hennes avkom har vist kvaliteter som alle fuglehundmiljø ønsker seg. Sterke utalelser, men tilbakemeldingene har vært "svært gode".

Jeg har jobbet etter en langsiktig plan der mange faktorer spiller inn, men "ketsjup" effekten har truffet oss. Det inspirerer meg veldig. Og motivasjonen til å lage gode pointere, er veldig sterk.

Vi kunne ha tatt igjenparring og lent oss tilbake, men tankene må hele tiden være å se framover å ha kontinuitet i generasjonene og sikre kvaliteten i kullene.  Tanken at vi sitter på "gullåren" må jeg passe på og sørge for å ikke grave meg bort...

Med de kunnskapen vi besitter på blodet, blir parringen mellom NUCH Østagløttens Rosa Montana og NJCH Jutevatnets Radar, en svært "treffsikker" parring. Her blir helse, gemytt og jaktlige kvaliteter ivaretatt. Jeg ønsker meg kvalitetshungrige valpekjøpere fra hele fuglehundmiljøet.

HURRA OG STORE GRATULASJONER TIL CHRISTIAN OG ØSTAGLØTTENS SIFO!!

En gledens dag for Christian og Sifo. Her har han nettopp motatt gullmedaljen

ØSTAGLØTTENS BLE NORGESMESTER!!!

Svigersønn Christan Narmo (NM-LAG VINNER 2015) med Østagløttens Sifo. Flankert av oppdrettere både mor og farsiden. ( Østagløtten og Jutevatnet).

Vi gratulerer pointerlaget med NM seieren🙂Det er 28 år siden vi vant sist, så den var etterlengtet. Svigersønn og Østagløttens Sifo var med på det vinnende laget, sammen med Ole og Point og Henry og Dallas. Luba og jeg var med som reserve. Veldig spennende og gøy!!

Østagløttens Sifo er den yngste pointerern som har vunnet NM. En fin historisk begivenhet.

Som oppdretter av Sifo og Luba, er jeg veldig stolt og glad.

ØSTAGLØTTENS "PÅ NM-LAGET" PÅ HØYFJELL 2015!!

En stolt "svigersønn" med sin Østagløttens Sifo i sølvhundfinale. Hans makker er Bjørn Watle

Østagløttens Sifo og Christian er tatt ut på NM-LAGET for høyfjell 2015. Østagløttens Luba er "også med" som reserve.

De øvrige er Dallas og Point.

Vi gratulerer!

STOR HELG PÅ SØLVHUNDPRØVEN FOR ØSTAGLØTTEN!!

Her ser Luba og meg i finalen på sølvhundløpet.

Svigersønn med Østagløttens Sifo kom helt til finalen. Sifo fikk 2VK m/CK i semien. Fantastisk! Østagløttens Luba fikk 5 VK kval og søkte seg videre til finalen, hvor hun leverte meget godt. 🙂

Med 2 Østagløttens pointere i finalen på et prestisjefullt høystatusløp, kan vi ikke annet "enn å smile". Som oppdretter var denne helga, svært "minnerik".

Rita startet med Østagløttens Alba. Hun fikk 3 AK, det ble flere sjansjer, som spolerte høyeste valør. Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger fra deltakere og dommer. Nå! må hun snart lykkes!!

ØSTAGLØTTEN MED "STORE SLEM"!!!

Her ser vi en fornøyd, Helge Qvarstein og Mattis som vinner av Hovdenprøven med CASIT

NUCH Østagløttens Mattis imponerte på Hovden i helga! Han vant kvalifiseringen med 1VK og finalen med 1 VK M/CASIT. Han ble med det Norsk utstillings champion. Selvfølgelig er jeg, som oppdretter veldig stolt. Mattis har tydligvis, tatt "enda" et kvalitetsteg. En kjempehund!!!🙂 Vi gratulerer!!!

23.08.15 2 NYE 1AK PÅ ØSTAGLØTTENS AVKOM!!

Stramme og stilfulle skal standene være...

I VK starter 3 Østagløttens pointere, henholdsvis Luba, Sifo og Lely.Sifo røk ut før Christian rakk og legge hundelenka i lomma. Luba ble borte i blåviren. Jeg leter, men finner henne ikke før makker støkker en stegg. Det var åpenbart, at hun stod på den. Hun får sjanse på fugl og kommer utenfor lista. Lely gikk glimmrende og med videre til semien. Her røk hun ut. Vår Alba ble påløpt av makker og parkerte fullstendig. 

VALPEKJØPERE REDDET HELGA!!

I Sirdal fikk Østagløttens Mattis en meget fortjent 1AK med mange fuglearbeider. Gratulerer Helge!! Med ny elitehund! På søndag fikk Mattis en 2AK.

Og på Bygdin fikk Østagløttens Mina 1AK Gratulerer Stian!! Du har jobba bra en god stund med Mina. Hun har vært løs på avtrekkeren.  Jeg kan ikke si annet enn at Rosa- Makker kullet har dokumentert svært godt. Vi kan ikke se bort fra at det kan komme flere 1 Ak'er i denne kombinasjonen.Vi venter i spenning...

NY POINTER FRA ITALIA PÅ GÅRDEN!!

Messi

Det har kommet, ei hel italiensk tispe til oss på prøve.  Vi kommer tilbake, med mer informasjon om tispa på et senere tispunkt.

SISTE!!    Etter et døgn har Messi, vist oss et kjempe gemytt og komplett ro både i bil og bur. Problemfri omgang med resten av pointerflokken. Nå, skal vi lære å ligge i "sofaen".  Trur ikke det tar lang tid..

Prøvetiden med Messi er over og videre trening blir hos Kjetil Olsen.

FLOTT HELG PÅ BJÅEN!

Østagløttens Mattis

Vi fikk en flott helg på Bjåen. Østagløttens Alba ble fullcertet og avsluttet sin karriere i utstillingsringen. Hun vant også apportkonkuransen. Vi fikk med en flott pointerstatuett med hjem.

I Lindesnes fikk Østagløttens Mattis sitt andre cert. Vi gratulerer!!

Østagløttens Janka som skulle bli igjen hos oss, ble solgt til familien Hamre. De likte det de så, og tok med seg både Bora og Janka. Vi har Østagløttens Selma som fører slekta videre i denne kombinasjonen.

ØSTAGLØTTENS MATTIS FIKK CERFIKAT!!! 31/5

På Kristiansand's JFF sin utstilling fikk Østagløttens Mattis Exelent 1BKK CK CERT. 🙂VI GRATULERER!! til eier Helge Qvarstein  Han er den tredje i kullet som har fått Exelent!

KULLET ER GODKJENT OG REGISTRERT 27/5-15

Østagløttens Kløver dame har fått nytt hjem. Kan vi ane "en inngang på fugl?"

Kullet som er 6 uker gamle, og foreldre er, Østagløttens Songa og Østagløttens Sifo. Det er  godkjent og ferdigregistrert. Og stamtavlene, er meg i hende denne uken. Kullet har blitt IDmerket og fått helseattest.

Kullet fikk en innavlgrad på 14,6%. Nå får vi se om kvaliteten og forventningene "slår til!"

Vi gleder oss!!! og ønsker valpekjøperene "Hell og Lykke"

 

CERT NR. 2 PÅ ØSTAGLØTTENS ALBA! 23/5-15

Østagløttens Alba

På RFK's utstilling på Hvaltjern ,fikk Østagløttens Alba sitt 2 cerfikat. Hun fikk Exelent 1BKK CK Cert .

A-HOFTER PÅ ØSTAGLØTTENS MATTIS.

Østagløttens Mattis er HD-fri og kan nå brukes i avl som sin bror Sifo. Anbefales!!

Ikke uventet ble det også A-hofter på Østagløttens Mattis. Gratulerer til Helge.

Denne uken ble nok en tispe solgt til Elverum.  Alle valper er solgt og fordelt.

2 NYE ELITEHUNDER TIL ØSTAGLØTTEN 2mai.

Luba i stand på en stegg. Det er dette som teller mest...

På fellesutstillingen på Hvaltjern fikk både Østagløttens Sifo og Østagløttens Luba. Exelent og ble dermed elitehunder i Norsk pointerklubb. Luba fikk også CK og RES CERT. Vi gratulerer!!!

FULL KLAFF!!! ØSTAGLØTTENS LUBA FIKK 1AK 19/4

Meget fornøyd..

På Rolv Sevendals minneløps siste dag fikk vi endelig 1AK på Østagløttens Luba. Under vekslende vind forhold, var rypa svært skvetten. Helt på slutten  av dagen lykkes Luba å spikre et par med ryper i en nær stand.

Østagløttens Mattis startet i AK for første gang og fikk 2 AK både på lørdag og søndag. Han var svært nær høyeste premie på Hovden. Vi gratulerer.

Nå venter vi på at flere andre i kullet skal lykkes med fine premier.  Dette kullet er rett og slett fantastisk!!!

NYTT KULL FRA ØSTAGLØTTEN ER FØDT 10/4-15

Østagløttens Songa fødte 9 stk pointervalper. 1 hanne og 5 tisper lever. 2 tisper er ledige for salg. Se stamtavle 2015. Beklageligvis lå det igjen en valp i over 2 døgn i maven til Songa. Hun var uforsiktig/urolig pga. feber og igjennom natten mistet vi 2 friske og 1 var dødfødt. Vi måtte skuffe flere hanhundkjøpere, men naturen er lunefull.

STORESLEM PÅ FEMUND!!! (nesten)

Lørdag var det sol, men til tider surt.

Med Østagløttens Sifo's 1AK på lørdag, i sin første ak start og Østagløttens Luba 2AK, ble det en fin helg for oss. Han imponerer meg stadig med sin evne være best "når det gjelder". Det kan nevnes at han hadde pointertispe til parring hele uken før prøven. Det sier vel litt... for en  ung gutt.

Østagløttens Luba var svært nære på å følge sin bror inn i vk, men den kommer ved neste korsvei. Hun er den råeste søkeren og vindbrukeren som jeg har eid.

Østagløttens Songa tydelig drektig!

Østagløttens songa nyter gode dager i sofaen med enkelte dager med noen treningsøkter.

På runding av midtveis, vises tydelige tegn på drektighet på Songa. Det er litt tidlig på førstegangs fødende, så det lover godt på et solid kull.

 

Østagløttens Alba har fått løpetid, men alt for seint til at logestikken skal gå opp for vår familie.

Vi parrer på neste løpetid med insiminering fra NJCH Jutevatnets Makker

ØSTAGLØTTENS LELY TIL FINALE!

7/3  Idag startet Østagløttens Lely på Lifjellprøven i vk og kom videre til finalen. Været var ufyselig og man klarte ikke å gjennomføre dagen med flere runder. Vi håper på berdre vær og godt resultat imorgen! 

I finalen ble hun tidvis bort i det dårlige været og ble utslått.

NKK CERT OG CASIB TIL ØSTAGLØTTENS ZIVA!! 22/2

Finn og Ziva i Skåne

I Bø  på NKK's storutstilling fikk Østagløttens Ziva til Finn Trana sitt siste certfikat og Nkk cert, Casib, BIR, 3 BIG og flott handlet av frøken Gerke. VI GRATULERER!!!

VALPER FØDES CA. 13/4 ETTER ØSTAGLØTTENS SONGA OG ØSTAGLØTTENS SIFO

Fast fisk!!

Med flere flotte parringer med Østagløttens Songa og Østagløttens Sifo, forventes det valper ca.den 13 april.  Sifo viste ingen interesse av Songa, før den 11 februar, da han ble forvandlet til brunstig hingst..  Da, er det bare å sitte ned å vente...  Et normalt kull fra oss er ca. 8 stk.

Valpekjøpere som ønsker seg en pointer, kan bare ta kontakt. Velkommen til Østagløtten!!

Min venn Åge Willy reiste til de evige marker idag. 29/01-15

Åge Willy i godt humør!

Med sorg fikk jeg det tunge budskapet, om at Åge Willy er død. Tenker på våre årlige takseringer med gode minner. Hvil i fred, min gode venn.

21.01 SNART PARRING AV SONGA OG SIFO

Nå er tiden kommet for første av 2 parringer i vår kennel. Østagløttens Songa og Østagløttens Sifo blir parret neste uke.

Dette er i mine øyne, en svært spennede parring mellom 2 hunder med kvaliteter som helt klart legges stor vekt på i kennel Østagløtten. Se parringer.