KULL 12. ØSTAGLØTTENS LUBA-SOLIDS GOLDS YUNIX

Her kom det hele 12 stk, hvorav 11 levde videre etter en uke. Snitt på fødselsvekt var 430g. Det ble 8 hann og 4 tisper. Vi beholder Østagløttens Mossa.

KULL 11. ØSTAGLØTTENS LUBA-ØSTAGLØTTENS COMBA

6 stk valper, hvorav 2 hanner. Her kom det 2 hvite og røde, resten hvit og sorte. Høy fødselsvekt (475) og svært jevnt. Dessverre ble en hanhund trykket ihjel av hest, så det er blitt, 3 jaktpremierte avkom til nå, hvorav Alma som har utmerket seg med 1 og 2 uk i vinter.

KULL 10 ØSTAGLØTTENS SONGA- NJCH JUTEVATNETS MAKKER

8 valper, 2 hanner og 6 tisper. Alle var hvite og sorte. Kullet fremstår som svært jevnt.

KULL 9 ØSTAGLØTTENS SONGA - ØSTAGLØTTENS SIFO

5 valper med høy innavlgrad. Sunne, sterke og tidlig våkne. Svært god pels og vannpasjon.

Østagløttens Comba har bevis ovenfor meg, både som hund, gemytt og jaktlyst , at han innhar ønskede kvaliteter for bruk i avl på et tidlig stadium.

KULL 8 NUCH ØSTAGLØTTENS ROSA MONTANA - NJCH JUTEVATNETS MAKKER

Dette er stamlinja til Østagløtten. Her er det ivaretatt både helse, gemytt og stor jaktlyst. Det er spekket med gode nedarvere og kjente vinnerhunder. Vi har bygd opp stamtavla helt itråd med de gamle, kjente oppdretterens metoder/systemer. Som første oppdretter som bruker denne tettavlede pointeren, kan jeg ikke annet enn å gni meg i hendene. Vi linjeavler på vår NUCH Drevjans Buck og hans søster Belle (svensk derbyvinner). Bak disse søskene ligger det en helsøsken parring på besteforeldre leddet. Famous far (Drevjans Lux og Lucia)

Vi kan på slutten av 2015, kan vi bare konkludere med, at det, hittil beste kullet fra Østagløtten

Allerede 5 vk-hunder, 3 stk sølvhundfinalister, 1stk Casit, 5 +1VK og ett norgesmesterskap og tittelen årets pointer i en alder på kun 3 år.

 

KULL 7 NUCH ØSTAGLØTTEN ROSA MONTANA - NUCH LYTINGFJELLETS TRYM

Her kom det 13 valper og alle sort/hvite. Svært flotte pointere, Poter, hårlag og gemytt  er veldig bra. Kullet mangler litt, på det lille ekstra med noen untak. Mange jaktpremier.  Vinner av Sølvfasanen og flust med cerfikater. Her fikk vi noen overraskelser og her kom vår første c-hofte.(2017) Kullet og dette utavls sporet er blitt skrinlagt.

KULL 6 DERNA - NJCH JUTEVATNETS RADAR pluss igjenparring

I første kull overlevde kun 2 stk pga. mor bærte dem inn i et kleskap og la seg over dem. Jeg fikk låne en av tispene (Hjørdis) som 1 åring og testet henner i Skåne. Jeg dro rett hjem og parret påny og fikk et kanonkull. Her ble det vist fram 3 tisper på prøve (Lely,Songa,Fairtale). Kvalitet er et dekkende ord.

KULL 5 DERNA - NJCH JUTEVATNETS RADAR

KULL 4 DERNA - NUCH ØSTAGLØTTENS HUGÅ

Her ble det 8 valper. Alle lytefrie og snitt på 480 gram ved fødsel. Kullet var påfallende jevnt og med lange rygger på hele kullet. Her ble det overskudd og hardtgående pointere. Her kom vår nye avltispe NUCH Østagløttens Rosa Montana. Hennes bror NUCH Østagløttens Ribot ble både Forus open og Casit vinner. Han mangler noen få poeng for jaktchampoinatet.  Dette utavlkullet, er jeg svært fornøyd med, tross lite premier på resten av kullet.  

KULL 3 NUCH TOLGA -NUCH DREVJANS BUCK

Etter nøye vurderinger, så valgte jeg å forsterke linja med Hugå og Lix blod. Drevjans Buck er tettavlet på farsiden til Famous. Vi fikk løftet jaktlysten påny! Her ble det djerve reisere på hele kullet. Østagløttens Hugå og Lola er enerene i kullet. Pels kunne vært bedre, meget gode fuglbehandlere, bra med jaktpremier

KULL 2 ALTEGEINOS ULLI - INT NSJCH LOKE

Et kull med meget gode fuglebehandlere og viltfinnere, særdeles godt hårlag. Meget gode skogsfuglhunder. 2 jaktpremierte.  Av 10 valper røk 6stk korsbåndet , 1 fikk eplepsi og en døde pga. total kolaps i imunforsvaret. Et forsøk med innhenting av annen blodslinje som endte i et blindspor og et katastrofekull.

KULL 1 NUCH TOLGA - NJCH SETPOINTS ACOP

Kullet er linjeavlet på Vestfjorddalens Famous. Her fikk jeg meget god helse, viltfinnerevne, sterke poter, klassiske pointere,vel revierendeog særdeles god utholdendet med herlig gemytt mot folk og hunder.Flere i kullet reiser ikke, hat litt dårlig hårlag  og enkelte har litt stresset atferd. Det er 5stk i kullet som er jaktpremiert, 1 utstillingschampion og 7 med ck på utstilling.