MINE TANKER 2020

Nå har det gått 13 år siden, jeg skrev om mine strategiske avlplaner (2007). Mange av mine strategier , ble virkeliggjordt med stor suksess. 4 generasjonsplanen ble kulminert, med superkullet med NUCHNJCH Østagløttens Luba som årets pointer to ganger og markant stjerne i en  5 års periode med 3 kull. Kennel Østagløtten har blitt kjent som en annerkjent kennel i Skandinavia og kjent i Europa. Det er vi stolte over. Vi har jobbet i en periode med flere kombinasjoner med flere variabler, etter samme system som tidligere. Det har blitt foretatt harde seleksjoner i alle kull og valper. Idag har vi 2 utavsltisper etter Luba og en hel fransk tispe. Strategien har vært og hentet nytt høy kvalitetsblod i Europa og foredle det og inn i nye Østagløtten generasjoner . Etter lange analyser har jeg nøye plukket ut kenneler og blod med framgang og suksess over tid. I vår digitale verden og div reiser, har jeg fått en veldig god oversikt over hva som skjer i Europa . Små drypp fra sør Amerika har vi også med oss. Blod og kenneler fra nord Amerika anser jeg som helt uinteressante. Typelikhet er stikkordet for meg. Kontaktnett er blitt etablert, flere nære og spennede avlshunder har vi , fått avtalt og prøvd å impotere både fra Scotland og i Europa. Og flere planer i fremtiden , har vi også, der avtaler er inngått med eiere.

Hvorfor gjør jeg dette? Jo, for å forbedre Østagløtten med kvalitet og bidra for norsk og skandinavisk pointer. 
Vi har jo de beste pointerene! blir et svar jeg ofte fra sentralt hold blir møtt med. Oppriktig! har vi det... mitt svar er både ja og nei. 
Idag følger npk et vedtatt avlsdukument, med en strategiplan (RAS) med en index basert avl. Jeg var totalt uenig i 2007 og er enda mer overbevist idag. Vi har idag fått en svært begrenset avlsbase, i etterkant av disse langtidsvalgene. Blod og helse har blitt en stor utfordring for norsk pointer. Det har blitt for mye  politikk og nærsynthet fra enkelte fra mitt ståsted. 

Østagløtten kommer fortsatt å ha som strategimål, med å beholde hovedlinja med Drevjans , Jamtensblod som en rød tråd av kvalitet i videre våre avlsmål og strategiplaner, med foredling av europeisk topp avlsblod i årene som kommer. 

Vi må fortsatt ha som hovedmål og være ærlige i vårt avlsarbeide, for dette er ferskvare , hvor ting fort kan falle i grus, med dårlige og hurtige valg. Grundighet og langsiktighet er stikkordet. For å vinne i et sjakkspill, må man ha en grundig analyse og et godt oppbygd forsvar, før man forsiktig går framover med flere mulige variabler og systemer, for å lykkes med å vinne en match. Dette gjelder, i grunnen også for å bygge en godt fundament i i en blodslinje med topp kvalitet og egenskaper.